files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Televízne kamery priniesli Dukle šťastie aj druhýkrát v rade. Po Spiši dobyli aj Liptov

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sa po dvoch prehrách po reprezentačnej prestávke opäť vrátili na víťaznú vlnu. V nedeľu uspeli po výhre 4:2 v Spišskej Novej Vsi a v utorok rovnakým výsledkom uspeli aj na ľade posledného Liptovského Mikuláša, čím sa opäť vrátili na druhé miesto v nabitej extraligovej tabuľke. Paradoxom je, že oba ich tieto zápasy sa odohrali pred televíznymi kamerami a pred nimi sa predstavia po novom aj v piatok v domácom zápase s Banskou Bystricou (RTVS2).

Michalovčanom veľmi pomohol šťastný gól Mudráka z piatej minúty. Po ňom boli pánmi na ľade a svoju prevahu korunovali aj o sedem minút gólom Cameranesiho. Domácim sa síce podarilo odpovedať po chybe Williamsa Walegom a následne aj na presilovkový gól Kukuču Vartinnenom, v samom závere druhej časti ale Gajdoš pridal ďalší gól z presilovky a v tretej sa už duel len dohrával. „Som šťastný za toto víťazstvo a tri body,“ rozhovoril sa na tlačovej konferencii asistent trénera Dukly Ingema Kasperi Vuorinen. „Naša hra možno niekedy nebola ideálna, no teraz sme hrali dobre celých šesťdesiat minút. Možno v úvode sme im dali malú šancu na úspech, potom sme ale strelili dva góly a mali tak zápas v rukách,“ pokračoval Vuorinen.

Až dva góly zaznamenali obrancovia. Skóre otvoril v piatej minúte Dávid Mudrák, ktorý z rohu od červenej bránkovej čiary nahadzoval puk na bránku a ten skončil za chrbtom prekvapeného Kozela. „Bol to ubojovaný zápas. Ukázalo sa, že sme už po repre pauze zohratejší, predtým sa nám to príliš nedarilo. Je vidno, že sa pomaly stmeľujeme a určite to bude od zápasu k zápasu lepšie,“ zdôraznil michalovský obranca, podľa ktorého slov vôbec nebolo vidno, že hrali na ľade posledného tímu tabuľky. „Liga je taká vyrovnaná, že fakt môže vyhrať každý s každým. Ťažký je každý jeden zápas.“ K svojmu druhému gólu v sezóne poznamenal „Ja som taký sviatočný strelec. Takýto gól z hluchého priestoru som asi ešte nedal. Verím, že „Kozlík“ mi to nepustil. Bolo to aj o šťastí,“ smeje sa Dávid Mudrák. Ten verí, že aj piatkový zápas s Banskou Bystricou, ktorý sa odohrá do tretice pred televíznymi kamerami, prinesie Zemplínčanom víťazstvo. „Asi nám tie kamery sedia. Verím, že opäť vyhráme.“  

PETER BRENDZA



Uverejnené: 24.11.2021 09:20:35 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.