files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Neočkovaní sa na vakcínu dostanú aj do obchodných centier

Na Slovensku začali od 22. 11. 2021 platiť nové opatrenia v rámci COVID automatu. V najväčšej miere ich pocítia ľudia, ktorí ešte neabsolvovali očkovanie. Jedným z nich je obmedzenie vstupu do nákupných centier. Výnimkou sú dočasné provizórne očkovacie kóje v obchodných centrách, do ktorých sa obyvatelia dostanú bez problémov.

„Košický samosprávny kraj aktuálne zaznamenáva zvýšený záujem o očkovanie, aj z tohto dôvodu otvárame očkovaciu kóju v ďalšom nákupnom centre. Každý utorok budú záujemcom o vakcínu k dispozícii zdravotníci v centre Galéria. Východniari sa nemusia obávať, že by ich ako nezaočkovaných nepustili do priestorov nákupného centra. Vyhláška myslí na takéto prípady, na vakcináciu v nich sa vzťahuje výnimka. Kapacity v nemocniciach sa pomaly míňajú a kvôli ťažkým stavom v dôsledku koronavírusu je dočasne na vedľajšej koľaji aj tzv. biela medicína. Niektoré lekárske zákroky však nepočkajú. Východniarov, ktorí nad očkovaním doposiaľ váhali, župa zaočkuje prostredníctvom ambulancie na kolesách v siedmich mestách. Každý deň v týždni sa zároveň otvoria aj improvizované očkovacie kóje. Za uplynulý týždeň sme v teréne zaočkovali viac ako 3300 ľudí rôznymi vakcínami. Verím, že toto číslo ešte porastie a spoločne si tak ochránime zdravie,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Župa doposiaľ podala už viac ako 290-tisíc vakcín proti ochoreniu COVID-19, z toho viac ako 50-tisíc v teréne. Aj v 47. týždni pokračuje kraj v očkovaní na verejných miestach, kde záujemcom podá vakcínu Janssen od spoločnosti Johnson&Johnson, ako aj dvojdávkový Pfizer. Očkovací autobus vyrazí do Rožňavy, Trebišova, Dobšinej, Kráľovského Chlmca, Čiernej nad Tisou, Veľkých Kapušian aj do Michaloviec. Očkovať sa bude i v nákupných centrách v rámci Košíc, a to v Atriu Optima, Galéria, Tesco, Aupark, na košickej železničnej stanici, ako aj v nákupnom stredisku Madaras v Spišskej novej Vsi. Zdravotníci podajú vakcínu aj klientom zariadení sociálnych služieb v kraji či obyvateľom obcí Ďurkov, Olšovany, Švedlár, Valaliky, Dlhá Ves a ďalších. Počas víkendu bude opäť v prevádzke veľkokapacitné očkovacie centrum v Košiciach. Sobota (27. 11. 2021) je vyhradená pre všetky tri dávky vakcíny Moderna, pričom popoludní budú zdravotníci podávať jednodávkový Janssen. V nedeľu (27. 11. 2021) dopoludnia sa tam bude podávať vakcína od Pfizer/BioNTech deťom, neskôr aj dospelým. Motiváciou k absolvovaniu očkovania môže byť aj portál benefitov na stránke www.preodmenu.sk,  na ktorom si východniari prezrú zľavy, výhody či iné benefity, ktoré môžu využiť po očkovaní. Stačí, ak sa v ktorejkoľvek zo zapojených prevádzok preukážu svojím covid passom, kde je záznam o vakcinácii. Následne im bude odpočítaný benefit zo služby či z produktu, ktorý si zakúpili, prípadne k svojmu nákupu dostanú produkt navyše.



Uverejnené: 22.11.2021 16:19:17 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.