files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín potrápil lídra, no štvrtýkrát za sebou prehral

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v rámci pätnásteho kola Fortuna ligy na domácej tráve s lídrom súťaže ŠK Slovan Bratislava 1:2 a utrpeli tak štvrtú porážku v rade. Ich jediný gól zaznamenal útočník Matej Trusa. Zverenci trénera Miroslava Nemca sa najbližšie predstavia budúcu sobotu v Poprade, kde bude ich súperom nováčik súťaže MFK Liptovský Mikuláš.

V úvode zápasu mali územnú prevahu hostia, ktorí ju pretavili v gól v šestnástej minúte. Všetko začal Weiss, ktorý uvoľnil Čavriča, ten posunul loptu cez malé vápno Hentymu a najlepší strelec súťaže otvoril skóre. Po inkasovanom góle zabrali aj domáci, ktorí sa v strede poľa začali favoritovi vyrovnávať. Odmenou im bol vyrovnávajúci gól, keď Matej Trusa využil nedorozumenie brankára Chovana s obranou a strelou do prázdnej brány vyrovnal na 1:1. V samom závere ešte mali oba tímy po jednej šanci. Najskôr Chovan vytesnil strelu Trusu a v samom závere Abena hlavičkoval nad.

Aj v úvode druhého dejstva sa hrala vyrovnaná partia. Michalovčania vycítili, že môžu na devätnásty pokus Slovan zdolať. V hre sa mu síce vyrovnali, chýbal im však finálny moment v koncovke. Do vedenia ich mohli postupne poslať Ošima, Marcin, aj Beagala, ich strely ale išli vedľa brány. Hostia čakali na svoju šancu a tá prišla v 67. minúte. Akciu začal na krídle Vladimír Weiss, lopta prešla cez Hentyho až k Zmrhalovi, ktorý z prvého dotyku chladnokrvne prekonal Száraza. Od tohto momentu začali Slovanisti kúskovať hru, a tak prešli až do záverečného hvizdu rozhodcu Gembického. Skóre sa mohlo meniť ešte na oboch stranách. Najskôr v nadstavenom čase mieril Green do michalovskej žrde, na druhej strane pohrdol vyrovnaním Matej Trusa, ktorého strela bola málo razantná, aby skončila za chrbtom Chovana.

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (1:1)
Góly: 26. M. Trusa - 16. Henty, 67. Zmrhal
Žlté karty: 90+. Méndez - 27. De Marco, 56. V. Weiss ml.
Červená karta: 87. V. Weiss ml. (mimo ihriska).
Rozhodovali: Gemzický - Štrbo, Vitko; bez divákov.
MFK ZEMPLÍN: Száraz - D. Magda, Ranko, F. Vaško, Méndez - M. Begala, Oshima, Kanu (84. Gembický) - M. Marcin (75. Popovits), M. Trusa, I. Žofčák (66. Peňa)
ŠK SLOVAN: A. Chovan - Medveděv (86. Kashia), Myenty, Bozhikov, De Marco - Kankava, Agbo - Čavrič (72. Rabiu), V. Weiss ml. (83. Adler Da Silva), Zmrhal (83. Green) - Henty (86. S. Mráz)



Uverejnené: 21.11.2021 21:57:58
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.