files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Posilnená Dukla v Nitre už aj s kapitánmi Mihalikom a Sujom

Po viac ako týždni sa v stredu zapojí do extraligového hokejového diania aj michalovská Dukla Ingema. Tá sa predstaví v rámci šestnásteho kola Tipos Extraligy aj pred televíznymi kamerami Sport TV na ľade HK Nitra. Duel začne netradične už od 15.30 hod.

Michalovčania vstúpia do extraligového diania po prvej reprezentačnej prestávke z vynikajúceho druhého miesta, keď majú rovnako tridsaťjeden bodov ako líder súťaže Slovan Bratislava. „Určite, že sme spokojní s našimi doterajšími výsledkami. Do každého zápasu ideme s víťaznými cieľmi a zatiaľ sa nám to darí aj napĺňať. Samozrejme, vždy je čo zlepšovať a to sa týka aj našej hry. Čaká nás náročný vstup po reprezentačnej pauze. Najskôr v stredu hráme v Nitre, potom v piatok doma proti Slovanu, čo sú tímy rovnako ako my z prvej trojky. Teraz ale myslíme iba na stredu a na zápas v Nitre,“ rozhovoril sa pre náš portál tréner Dukly Ingema Michalovce Tomek Valtonen, ktorý vlani doviedol hokej v metropole Zemplína k historickému bronzu. Práve Nitra je jedným z troch tímov, ktorý pripravil Zemplínčanom domácu porážku. V piatom kole tu vyhrala hladko 8:2. „Vieme, že ide o ofenzívne mužstvo. Musíme sa teda na nich dobre pripraviť,“ povedal pred stredajším zápasom michalovský tréner. Ten z porážky z úvodu októbra vychádzať v príprave nebude. „Nechceme sa z toho nejako poučovať. Sú aj také zápasy, v ktorých vám nič nevyjde a súperovi všetko. O tom to vtedy bolo,“ pokračuje Valtonen.

Jeho káder vstúpi do bojov o extraligové body po reprezentačnej pauze značne posilnený. Návrat po zranení hlási kapitán Vladimír Mihálik, ako aj jeho zástupca Jakub Suja či Marek Mašlonka. Navyše, ofenzívu v týchto dňoch rozšírili skúsený slovenský reprezentačný útočník Vladimír Buc a takisto aj nádejný mladík Roman Faith. Obaja prichádzajú z tímu Bratislava Capitals. „Vedeli sme, že potrebujeme posilniť ofenzívu. Chceli sme dvoch útočníkov a tých sme aj získali. Roman Faith je ofenzívny, mladý hráč, Dávid Buc je zase výborný aj v defenzívnej robote,“ poznamenal k novým posilám Valtonen. Ten sa teší, že po prvýkrát mali Michalovce v seniorskej reprezentácii dvojnásobné zastúpenie. Na Nemeckom pohári si zahrali Pavol Regenda a Dávid Mudrák. „Obaja si svojimi výkonmi nomináciu určite zaslúžili. Pavol je odchovancom klubu, takže to Michalovčanov musí tešiť o to viac. Dávida Mudráka sme si zase vyhliadli minulý rok v Košiciach, kde bol siedmym, alebo ôsmym obrancom. Vedeli sme, že má na viac, a tak sme ho presvedčili o príchode ku nám. Čas ukázal, že sme urobili dobre,“ dodáva na záver michalovský tréner.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 16.11.2021 20:45:51 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.