files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Polícia prichytila ďalších 29 opitých vodičov

Dvadsaťdeväťkrát sa v minulom, 45. týždni, roku 2021 rozsvietila na displeji alkohol-testera pozitívna hodnota. Znamená to, že 29 vodičov zbytočne riskovalo nielen svoj život a zdravie, ale aj život, zdravie a majetok iných, nevinných ľudí. 29 vodičov si neuvedomilo, že sadnúť si za volant pod vplyvom alkoholu znamená maximálnu nedisciplinovanosť, neopatrnosť, neohľaduplnosť a sebeckosť. Navyše, 14 z nich bolo natoľko odvážnych, že si sadli za volant a hodnota ich dychovej skúšky presiahla 1 promile. 4 vodiči pod vplyvom alkoholu dokonca spôsobili dopravnú nehodu.

V piatok (12.11.) okolo desiatej hodiny viedol 21-ročný Jaroslav z okresu Košice okolie osobné motorové vozidlo zn. Honda, avšak pravdepodobne sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke, a pri parkovaní vozidla s ním narazil do dopravnej značky. Policajná hliadka, ktorá bola vyslaná na miesto, vodiča podrobila dychovej skúške, a jej výsledok bol 0,69 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,44 promile. Krátko po pravom poludní dokumentovali spišskonovoveskí dopravní policajti dopravnú nehodu, pri ktorej 47-ročný Branislav z okresu Spišská Nová Ves s nákladným motorovým vozidlom zn. Multicar cúval smerom k prístupovej ceste vedúcej ku garážam za jedným z obytných domov, počas čoho zachytil časť vozidla zn. VW Passat, ktoré stálo na parkovisku. Branislav však aj napriek tomu pokračoval v cúvaní. Jeho smolou bolo, že ryha v laku, ktorú spôsobil na VW Passat, neunikla oku mestských policajtov, ktorí ho podrobili dychovej skúške. Jej pozitívny výsledok, 1,52 mg/l alkoholu v dychu (3,17 promile), potvrdila aj dychová skúška, ktorej ho potom podrobili spišskonovoveskí policajti, a jej výsledok bol 1,26 mg/l alkoholu v dychu (2,63 promile). Celková škoda na vozidlách bola vyčíslená na 200 eur. K zraneniu osôb nedošlo.

Okolo 23.30 hodiny 36-ročný Košičan Róbert, ktorý viedol osobné motorové vozidlo zn. VW Golf, sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke, a pri prejazde ľavotočivou zákrutou v smere od obce Vajkovce na obec Rozhanovce zišiel z cesty a prednou časťou vozidla narazil do stromu. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel pri dopravnej nehode ťažké zranenia, a spolujazdkyňa, ktorá sa s ním vo vozidle viezla, taktiež utrpela ťažké zranenia, z ktorých sa bude liečiť viac ako 6 týždňov. Škodu predbežne vyčíslili na 5.000 eur. To, či vodič pred jazdou požil alkoholické nápoje alebo iné omamné a psychotropné látky, bude zisťované z jeho odobratého biologického materiálu. V sobotu (13.11.) krátko po 3. hodine ráno bol v obci Vítkovce spišskonovoveskými obvoďákmi kontrolovaný a dychovej skúške podrobený 28-ročný Mário z okresu Spišská Nová Ves. Množstvo alkoholu, ktoré sa nachádzalo v jeho dychu, bolo 1,10 mg/l, čo je v prepočte 2,29 promile. Krátko pred 21.45 hodinou šoféroval osobné motorové vozidlo zn. Seat Leon po trebišovských uliciach 30-ročný Trebišovčan Jaroslav. Na jednej z ulíc ho zastavila policajná hliadka a podrobila dychovej skúške, ktorej výsledok bol 0,70 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,46 promile. Asi o hodinku neskôr sa trebišovskými ulicami prevážal 32-ročný Pavel z okresu Vranov nad Topľou. Krátko pred 23. hodinou bola hodnota jeho dychovej skúšky pozitívna, a to 0,90 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,98 promile. V nedeľu (14.11.) hneď ráno, pár minút pred 8. hodinou ráno, bol 49-ročný Jozef z Košíc kontrolovaný policajnou hliadkou v košickej mestskej časti Krásna. Policajti ho počas kontroly podrobili aj dychovej skúške, a tá bola hneď ráno pozitívna, a to s hodnotou 1,29 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,69 promile.

Krátko po 8. hodine, 17-ročný Filip z rožňavského okresu, viedol osobné motorové vozidlo zn. Chevrolet Lacetti a v smere od Rožňavy na obec Štítnik zišiel z cesty, prednou časťou vozidla narazil do svahu, čo vozidlo odhodilo, a následne ľavou zadnou časťou narazilo do elektrického a telekomunikačného stĺpa, ktorý zlomil. Počas dokumentovania dopravnej nehody policajti zistili, že Filip šoféroval bez príslušného vodičského oprávnenia, pretože do septembra 2022 má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Navyše, policajti zistili aj to, že Filip si za volant sadol pod vplyvom alkoholu s množstvom 0,60 mg/l, čo je v prepočte 1,25 promile. Celková škoda, ktorú Filip spôsobil, bola vyčíslená na 2.000 eur. Spolu s Filipom sa vo vozidle viezol aj 22-ročný spolujazdec, po dopravnej nehode si ich oboch do svojej opatere prevzali záchranári, ktorí ich previezli na ošetrenie do rožňavskej nemocnice. Podľa predbežnej lekárskej správy Filip utrpel iba ľahké zranenia s dobou liečenia do 7 dní, horšie však dopadol jeho spolujazdec, ktorého zranenia si vyžiadajú viac ako 42-dňovú dobu liečenia a práceneschopnosti. Po zadokumentovaní dopravnej nehody rožňavskí dopravní policajti začali trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví v jednočinnom súbehu s trestným činom marenie výkonu úradného rozhodnutia a s trestným činom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. „Všetci vodiči, ktorých policajti podrobili dychovej skúške a jej výsledok bol pozitívny, boli eskortovaní do cely policajného zaistenia a boli obvinení z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ píše sa v tlačovej správe polície.



Uverejnené: 16.11.2021 09:59:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.