files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Iuvente po päťgólovej prehre nepanikária. V odvete chceme manko dohnať, hovorí tréner Beňadik

Prvá prehra v jesennej časti prišla v najnevhodnejší čas. Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce ťahali v prvom zápase tretieho kola Európskeho pohára na pôde ukrajinského HC Galičanka Ľvov za kratší koniec, keď prehrali o päť gólov 22:27 a bližšie k osemfinále je tak ukrajinský majster.

Michalovčanky nezachytili predovšetkým úvod zápasu, kedy im dokázal súper ujsť aj na sedem gólov (12:5). Vo zvyšnom čase síce vyrovnali hru, päťgólové manko z prvého polčasu už ale nestiahli, hoci viackrát sa priblížili k súperkám aj na tri góly. „O našej prehre rozhodlo prvých pätnásť minút. Nevedeli sme si zvyknúť na náročné podmienky. Keď sa nám to sčasti podarilo, prehrávali sme o päť, či šesť gólov a toto manko sa nám už nepodarilo zmazať,“ poznamenal na margo päťgólovej porážky tréner MŠK Iuventa Jan Beňadik. Podľa jeho ďalších slov je síce päťgólová prehra vysoká, no dá sa v odvete, ktorá sa bude hrať v nedeľu v Chemkostav aréne, dohnať. „Myslím si, že rozdiel medzi tímami taký výrazný nie je,“ reaguje tréner Zemplínčaniek a hneď na to pokračuje. „Určite to bude ťažké, ale verím, že je to v našich silách. Máme za sebou prvú vzájomnú konfrontáciu a aj výhodu domáceho prostredia. Niektoré úseky v zápase nám cestu za úspechom ukázali. Taktiež musím povedať, že prvý polčas zápasu bol pre nás obrovská skúsenosť. Ak toto všetko správne využijeme v príprave, šanca na postup je stále reálna.“

S doháňaním päťgólového manka majú Michalovčanky skúsenosti. Na začiatku mája v domácom prostredí takisto doháňali päťgólový rozdiel Mostu v súboji o prvé miesto v MOL lige. Doma síce vyhrali, no bolo to iba o gól a z titulu sa tak tešil ich český vyzývateľ. „Verím, že tentoraz budeme úspešnejší,“ podotýka Beňadik. „Vtedy sme mali nejaký plán a ešte tridsať sekúnd pred koncom prvého polčasu sme sa ho držali. Vtedy k tomu veľa nechýbalo a mohli sme to dokázať. Som o tom presvedčený, že máme na to, aby sme to tentoraz zvládli. Určité taktické riešenia už máme a budeme na nich celý týždeň pracovať. Na Galičanku sme sa pripravovali dva dni, teraz budeme mať na to týždeň,“ pokračuje tréner a súčasne aj športový riaditeľ MŠK Iuventa. Odvetný duel tretieho kola Európskeho pohára sa odohrá túto nedeľu v netradičnom čase, až od 19.30 hod. a v priamom prenose ho odvysiela aj televízna stanica Sport TV. „Neskorý začiatok je spôsobený priamym prenosom. Myslím, že nám to nevadí. Dievčatá sú na to nastavené a hrať pre nich o 19.30 hod. je určite lepšie, ako tomu bolo v nedeľu, kedy sme hrali už od 14.00 hod.,“ dodáva na záver tréner Michalovčaniek.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 15.11.2021 17:04:43 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.