files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v Ľvove s päťgólovou prehrou

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce prehrali v prvom zápase tretieho kola Európskeho pohárana pôde ukrajinského HC Galičanka Ľvov o päť gólov 22:27 a k osemfinále je tak bližšie ukrajinský majster. Odveta sa bude hrať budúcu nedeľu 21. novembra o 19.30 hod. v Chemkostav aréne.

Lepší vstup do zápasu mal ukrajinský majster, ktorý ťažil hlavne zo streleckej efektivity Marini Konovalovej. Hlavne vďaka jej gólom viedla Galičanka v desiatej minúte 6:3. Michalovčankám nepomohol ani oddychový čas, Ukrajinky totiž pokračovali aj naďalej vo zvyšovaní svojho náskoku. Po presnej strele Tatiany Poľakovej viedli v pätnástej minúte 10:5. Po dvoch premenených sedmičkách Diany Dmitrišiny bolo na začiatku dvadsiatej minúty už 12:5. Hneď na to zástavu Iuventy zdvihla dvoma gólmi Wollingerová, na čo tréner Ľvova Vitalij Andronov reagoval oddychovým časom. Po ňom síce Konovalová dala na 13:7, následne ale dvakrát v rade skórovala aj Martina Popovcová a keď sa presadila opäť aj Wollingerová, v 25. minúte bolo už iba 13:10. Záver polčasu, ktorý bol rozháraný kvôli viacerým vylúčeniam, ale vyšiel lepšie Ukrajinkám. Tie natiahli svoje polčasové vedenie na 15:10.

Druhý polčas odštartovala gólom Popovcová, na druhej strane rovnakou mincou odpovedala Dmitrišinová. Michalovčankám sa podarilo mierne skorigovať po góle Godečovej a za stavu 17:13 si zobral tréner Ľvovu svoj druhý oddychový čas. Rozdiel štyroch gólov bol na konci štvrtej desaťminútovky, kedy Bajčiová z pokutového hodu dala na 15:19 a takisto aj na začiatku poslednej štvrťhodiny, kedy Godečová upravila na 17:21. V 48. minúte ale Poľaková dala na 23:17 a tréner Iuventy Jan Beňadik takisto reagoval svojim druhým oddychovým časom. Jeho zverenky naň zareagovali troma gólmi v rade a na začiatku poslednej desaťminútovky tak bolo 23:20. Ukrajinky ale opäť zapli na vyššie obrátky. Po góle Konovalovej na 26:21 si tréner Iuventy Jan Beňadik bral tretí oddychový čas. Po ňom sa už ale priebeh hry nezmenil. Ukrajinky si ustrážili víťazstvo a po výsledku 27:22 sú pred odvetou k osemfinále bližšie.   

HC Galičanka Ľvov - MŠK Iuventa Michalovce 27:22 (15:10)
Pok. hody: 7/4 - 3/3. Vylúčené: 7:9, ČK: Prokopiaková (za tri vylúčenia) - Trúnková (za tri vylúčenia). Rozhodovali: Ciuleiová a Stanescu (obaja Rumunsko).
HC GALIČANKA: Poliaková, Saltaniuková - Diačenková, Šipľaková 1, Holinská, Maksimejková, Markevyčová 5, Prokopiaková, Martynjuková, Ovčarenková, Majkutová, Konovalová 6, Kozaková 2, Melekestsevová 2, Dmitrišinová 7/4, Poľaková 4. 
MŠK IUVENTA: Mendesová, Jablonská - Dvorščáková, Štefaniková, Popovcová 6, Rebičová 3, Trifunovičová 1, Trúnková, Dulinová, Holejová, Wollingerová 3, Bajčiová 5, Radovičová 1, Godečová 3, Klučková.



Uverejnené: 14.11.2021 16:36:30 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.