files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V gólovej prestrelke triumf michalovskej Dukly na ľade majstra

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili aj v druhom zápase na ľade súpera, keď v rámci pätnásteho kola Tipos extraligy vyhrali na ľade majstrovského Zvolena tesne 5:4, hoci ešte na začiatku poslednej tretiny viedli 4:0. O góly v sieti majstra sa podelili Žiga Pavlin, Andrej Kukuča, Tony Cameranesi, Bruno Mráz a Pavol Regenda.

V najvyššej Tipos extralige teraz prichádza na rad prvá reprezentačná pauza. Zverenci trénera Tomeka Valtonena budú v hre až v stredu sedemnásteho novembra, kedy sa predstavia v Nitre. Následne v piatok devätnásteho novembra privítajú na svojom ľade Slovan Bratislava.

V priamom súboji o druhé miesto v tabuľke dokázali Michalovčania aj po druhýkrát v sezóne dobyť ľad majstrovského Zvolena. Zemplínčanom dve tretiny vychádzalo všetko. Keď na začiatku tretej časti zvýšili na 4:0, zdalo sa, že je rozhodnuté. Zvolenčania ale v priebehu necelých troch minút trikrát skórovali a duel zdramatizovali. Michalovčania potvrdili, že vonku im to v tejto sezóne ide (vyhrali šiesty zápas za sebou) a takisto, že sú výborní v presilovkách, v ktorých sa tentoraz presadili trikrát...

Domáci hokejisti boli v prvej tretine aktívnejší, keď na strely vyhrali 18:10, michalovský brankár Devin Williams mal ale opäť svoj deň. Hneď v úvode putoval na trestnú lavicu Macejko, majster však nič z presilovky nevyťažil a v siedmej minúte mohol inkasovať. Strelu Galamboša vyrazil Rahm len pred Fourniera, ten ale puk nedokázal dopraviť do siete. Následne sa domácim nepodarilo potrestať ani faul Erkinjunttiho. Dostali sa ale do tlaku a z neho mohol skórovať Tomáš Torok, Williams však odolal. To, ako sa presilovky využívajú im ukázali v pätnástej minúte Michalovčania, ktorí faul Jedličku potrestali za tri sekundy. Od modrej sa presadil Žiga Pavlin. Hneď na to putoval na trestnú lavicu Tomáš Bokroš, ani jeho vylúčenie ale Zvolenčania nepotrestali, naopak, v presilovke inkasovali, keď im ušiel Kukuča a prestrelil Rahma nad lapačkou.

Hneď v úvode druhej časti mali domáci výhodu štvrtej presilovke hry, keď na trestnú lavicu putoval Tomáš Bokroš. Opäť však mohli inkasovať, Keränen z brejku trafil žŕdku. Domácim sa nepodarilo využiť ani devätnásťsekundovú presilovku o dvoch hráčov, keď sa faulu dopustil aj Regenda, no a neskórovali ani pri presilovke o jedného hráča. Michalovčania po jej skončení opäť trestali. Kubka dostal dvojitý menší trest a hneď po 40 sekundách upravil Cameranesi už na 0:3. Vo vlastnom oslabení mohli skórovať aj Zvolenčania Krieger ale v samostatnom nájazde nevyzrel na Williamsa. Pri následnom vylúčení Erkinjunttiho nastrelil Mikuš žŕdku, ďalšie šance pochytal Williams. Michalovský brankár sa vyznamenal aj v 34. minúte, keď zlikvidoval tutovku Jedličku, o tri minúty neskôr si poradil aj s ďalšou šancou Kriegera. V samom závere Michalovčania nepotrestali vylúčenie Puliša, za čo mohli pykať. Williams sa však vyznamenal aj pri ďalšej šanci Juraja Mikuša.

Zemplínčania mali aj ideálny vstup do záverečnej časti. Hneď z jej kraja v brejku dvoch na jedného nabil Brunovi Mrázovi Cameranesi a Robin Rahm inkasoval aj po štvrtýkrát. Domáci vrhli všetky sily do útoku. V 49. minúte Michalovčania zle striedali a v poradí siedmu presilovku Zvolenčania konečne využili. Royovu strelu ešte Williams zlikvidoval, na dorážku Puliša už nemal nárok. O minútu neskôr už bolo 2:4. Tomáš Torok poslal puk pred bránku a ten sa od tela michalovského hráča odrazil do bránky. V 53. minúte už Zvolenčania prehrávali iba o gól. Williamsa strelou švihom spomedzi kruhov prekonal Kirill Diakov. Ideálnu šancu na vyrovnanie mali domáci v 55. minúte, keď bol vylúčený Macejko. Michalovčania ustáli oslabenie a následne dostali šancu na definitívu, keď rozhodcovia poslali na trestnú lavicu Kubku. Presilovkovú šancu Zemplínčania využili. Po pätnástich sekundách tečoval strelu Erkinjunttiho do siete Pavol Regenda a definitívne tak rozhodol o druhom michalovskom víťazstve na ľade majstra v tejto sezóne, ako aj o tom, že Dukla Ingema pôjde do reprezentačnej pauzy na druhom mieste v tabuľke. Nič na tom nezmenil ani gól Oldřicha Kotvana v power-play, ktorý len zmiernil zvolenskú porážku.    

HKM Zvolen - HK Dukla Ingema Michalovce 4:5 (0:2, 0:1, 4:2)
Góly: 50. Puliš (Leskinen, Roy) pres/1, 51. Török (Marcinek), 53. Diakov (Krieger, Puliš), 60. Kotvan (Krieger, Puliš) - 15. Pavlin (Erkinjuntti, Cameranesi) pres/1, 17. Kukuča oslab/1, 27. Cameranesi (Keränen, Regenda) pres/1, 41. Mráz (Cameranesi), 58. Regenda (Erkinjuntti, Pavlin) pres/1.
Vylúčení: 8:10. Presilovky: 1:3. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Snášel, Jobbágy – Janiga, Beniač. Divákov: 891.
HKM: Rahm -  Kotvan, Hain, Diakov, Roy, Hraško, Kubka – Zuzin, Viedenský, Jedlička – Leskinen, Puliš, Krieger – Török, J. Mikúš, Stupka – Csányi, Marcinek, Saracino – Babeliak.
HK DUKLA INGEMA: Williams - Macejko, Bokroš, Gajdoš, Pavlin, Ťavoda, Mudrák, Stripai – Keränen, Cameranesi, Regenda – Fournier, Galamboš, Kukuča – Mráz, Erkinjuntti, Žitný – Chalupa, Lačný, Hájnik.



Uverejnené: 07.11.2021 18:51:18 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.