files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla opäť dobyla Steel arénu

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v zápase štrnásteho kola Tipos extraligy na ľade HC Košice 2:1 po predĺžení. O ich druhej tohtosezónnej výhre nad „oceliarmi“ rozhodli Roman Žitný a Janne Keränen. Michalovčania budú do reprezentačnej pauzy v hre ešte raz, keď sa v nedeľu predstavia vo Zvolene.

Východoslovenke derby v prvej tretine veľa hokejovej krásy neprinieslo. Viac sa bránilo a čakalo na chyby súpera. V deviatej minúte putoval na trestnú lavicu hosťujúci Macejko, Košičania však v presilovke nič nevyťažili. Ako sa to robí im následne ukázali Michalovčania pri vylúčení Cibáka, keď Košarišťana prekonal Roman Žitný. Domáci mohli vyrovnať po následnom vylúčení Bruna Mráza, prvá tretina im ale vôbec nevyšla, keď vystrelili na bránku iba trikrát...

V druhej tretine sa hral oveľa svižnejší hokej a brankári sa už zapotili viac. Hneď v úvode vynikol Michalovčan Williams, ktorý betónom zlikvidoval šancu Bartánusa. Na druhej strane Galambošovu strelu lízla košická žrdka. Michalovčania následne pohrdli dvojgólovým náskokom pri vylúčení Saucermana, podobne pochodili po faule Keränena aj Košičania. Tí mali v druhej polovici tejto časti viac šancí. Tú najväčšou si vypracoval v 36. minúte Marek Slovák, Williams ale opäť odolal.

Keď po prvej tretine viedli Zemplínčania na strely na bránku 8:3, po druhej už viedli Košičania. Michalovčania však stále vyhrávali a tesný náskok držali aj v tretej tretine. Ustáli vylúčenie Cameranesiho ešte z konca druhej časti a brankár Williams si udržal čisté konto aj pri vylúčení Samuela Chalupu. Domáci sa síce dostávali do tlaku, gól z ich hokejky ale neprichádzal. Nakoniec prišiel presne 183 sekúnd pred koncom, keď Kevin Tansey na dvakrát prekonal Devina Williamsa. Zámorský útočník tak poslal duel do predĺženia. To začali Michalovčania presilovkou, keď si preniesli 78 presilovkových sekúnd po faule Mareka Slováka. Tú síce nevyužili, no Janne Keränen predsa rozhodol o tom, že dva body putujú do Michaloviec. 

HC Košice - HK Dukla Ingema Michalovce 1:2 po predĺžení (0:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Góly:  57. Tansey (Chovan, Pereskokov) – 14. Žitný (Kukuča, Galamboš) pres/1, 63. Keränen (Cameranesi, Pavlin)
Vylúčení: 3:5. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Orolin, Valach — Beniač, M. Hajnik. Divákov: 1438.
HC: Košarišťan - Saucerman, Šedivý, Tansey, Deyl, Romančík, Cibák, Štec — Bartánus, Slovák, McPherson — Pereskokov, Chovan, Paršin — Lapšanský, Klhůfek, Rogoň — Milý, Havrila, Jokeľ.
HK DUKLA INGEMA: Williams - Bokroš, Macejko, Pavlin, Gajdoš, Mudrák, Ťavoda, Stripai – Regenda, Cameranesi, Keränen — Kukuča, Galamboš, D. Hajnik — Žitný, Erkinjuntti, Mráz — Lačný, Chalupa.



Uverejnené: 05.11.2021 20:03:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.