files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Petrovciach n/L. nie je spokojnosť

     

Piatoligoví petrovskí futbalisti rozhodne nemôžu byť spokojní s výsledkami v jesennej časti súťaže.  Jedenáste miesto so ziskom pätnástich bodov nie je po úspešnom jarnom vybojovaní záchrany až takou dobrou vizitkou. Hlavne v domácom prostredí mohli zverenci trénera Jaroslava Komendu získať podstatne viac bodov.

    

Nevyužili priaznivý žreb

    

„Doma sme prehrali až štyrikrát, čo je viac ako dosť. Hlavne preto sme po prvej polovici súťaže až na jedenástej priečke,“ uviedol ostrieľaný lodivod, ktorý je dlhoročným mládežníckym trénerom MFK Zemplín Michalovce. Petrovce nevyužili veľkú šancu na pohyb v popredí tabuľky. V prvých troch kolách piatej ligy hrali (kvôli známej situácii okolo Borše) výlučne v domácom prostredí. Výsledkom však boli len tri body po výhre nad nováčikom z Veľkého Horeša. V zápasoch proti Borši a Palínu vyšli Petrovčania bodovo naprázdno. „V stretnutí s Boršou hostia dali víťazný gól až v poslednej minúte súboja, v ktorom sme doplatili na zahodené šance. V okresnom derby s Palínčanmi sme podali slabý výkon,“ zhodnotil úvod sezóny 62-ročný kormidelník. Toho trápia aj domáce prehry s Cejkovom a Michaľanmi. „V každom prípade, tak doma, ako i vonku sme v prevažnej väčšine prípadov podľahli súperom len najtesnejším rozdielom. Nehovoriac o tom, že víťazné góly strelili predovšetkým v záveroch zápasov,“ bilancoval. Podľa neho, jeho zverenci sa v týchto dueloch príliš sústredili na ofenzívnu činnosť, no a protihráči využili rozháranosť obrany na vsietenie rozhodujúcich gólov. Faktom však je, že petrovské mužstvo doma zdolalo len tímy z horšej časti tabuľky (Geču, Lastomír a V. Horeš).

    

 

Obrovské prekvapenie

     

Dieru do futbalového sveta urobili Petrovce n/L. vo 8.kole súťaže. Vyhrali na pôde vtedajšieho lídra zo Stredy nad Bodrogom (1:0). „Hrali sme zo zabezpečenej obrany a vychádzali sme do rýchlych protiútokov. Podarilo sa nám zaznamenať presný zásah. Bolo to v čase, keď sa nervózni domáci snažili zo všetkých síl zmeniť stav zápasu. My sme diery v ich defenzíve využili na strelenie gólu,“ s radosťou spomínal na suverénne najvydarenejšie zápolenie jesene.  V ďalších meraniach síl na ihriskách súperov to už také úspešné ani zďaleka nebolo a mužstvo z blízkeho okolia Michaloviec sa muselo zmieriť s porážkami.

        

Bude pohyb v kádri

       

J.Komenda si uvedomuje, že kolektív treba posilniť, keď sa chce vyhnúť náročnému boju o záchranu. O to viac, že sa súťaž reorganizuje, a tak piatu ligu opustí viac účastníkov. „Som rád, že aj funkcionári pochopili, že posilnenie kádra je nevyhnutné. Dúfam, že sa im zamýšľané príchody hráčov podarí zrealizovať,“ vyslovil presvedčenie.  V mužstve by mali podľa všetkého ostať obranca Lukáš Lakatoš (z V. Revíšť) a záložník Vladimír Gajdoš (zo Strážskeho).  Obaja na jeseň formou hosťovanie obliekali petrovský dres. J.Komenda bude individuálne rozprávať aj s obrancom M.Jakubom, ktorý pre zranenie vynechal podstatnú časť jesene.

                                                                                             (n)

 

 

 



Uverejnené: 19.11.2010 13:07:14 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.