files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania opäť padli vo vojne Dukiel

Zatiaľ, čo v minulej sezóne boli v súbojoch dvoch Dukiel dominantnejší hráči Michaloviec, ktorí svoju prevahu pretavili aj v prvom kole play-off, v ktorom Trenčín vyradili 4:2 na zápasy, v tejto sezóne sa viac tešia pri Váhu. Trenčania totiž Michalovčanov zdolali v druhom extraligovom kole 4:1 a druhú prehru im zaobstarali v nedeľu v rámci trinásteho kola, keď na Zemplíne vyhrali 5:1 a postarali sa tak o ich štvrtú porážku, z toho druhú domácu v rade, v tejto sezóne.

  

Rozhodcovia udelili v zápase 112 trestných minút, štyria hráči nedohrali. Medzi nimi aj Michalovčan Stefan Fournier s Pierrom Crinonom, ktorí si to rozdali v pästnom súboji.

Až do 53. minúty to bola hokejová nuda. Oklieštené tribúny videli iba dva góly v michalovskej sieti, pod ktoré sa podpísal aj brankár Kaarlehto. Toho najskôr v dvanástej minúte nachytal na hruškách Krajč a v 23. minúte sa to podarilo aj Jurajovi Bezúchovi. Sedem minút pred koncom sa roztrhlo vrece s gólmi. Nadtrhol ho gólom do opustenej bránky Jakub Minárik (domáci tréner Valtonen odvolal brankára pri päťminútovej presilovke po prvýkrát už sedem minút pred koncom), následne pokračovali premiéroví extraligoví strelci Jakub Beták a František Gajdoš, a druhým gólom, taktiež do opustenej bránky pečatil skóre opäť Jakub Minárik. „Nevedeli sme nájsť na súpera recept,“ rozhovoril sa strelec jediného michalovského gólu František Gajdoš a súhlasne prikyvuje aj útočník Bruno Mráz, ktorý sa v nedeľu vrátil po zranení. „Prakticky od začiatku sme ťahali za kratší koniec. Nevyužili sme presilovku o dvoch hráčov, ktorú sme hrali vyše minúty a potom prišiel trest. Hovorí sa, že keď nedáte gól v presilovke piatich proti trom, zápas nevyhráte. Opäť sa to potvrdilo.“  

 

Zatiaľ, čo Trenčania boli aj po druhom meraní síl Dukiel spokojní, v Michalovciach sa ešte dlhý čas rozoberal duel v šatni. Najskôr medzi hráčmi, potom aj s realizačným tímom. „Potrebovali sme si povedať nejaké veci, pretože takto by to ďalej nešlo. Rozoberali sme chyby, ktoré sme urobili a všetci veríme, že si vstúpime do svedomia a v ďalších zápasoch, ktoré nás tento týždeň čakajú v Košiciach a vo Zvolene, podáme iné výkony,“ zdôrazňuje jeden z asistentov kapitána Bruno Mráz. Ten verí, že pohovor v šatni bude mať rovnaký efekt, ako po zápase s Nitrou, po ktorom Zemplínčania vyhrali štyrikrát v rade. „Nebol by som proti, keby to bolo takto opäť. Teraz budeme hrať vonku, kde sa nám paradoxne darí viac. Je to možno aj dobré, pretože tu by ľudia prísť nemohli, zatiaľ, čo do Košíc a Zvolena môžu. Verím, že na piatkové derby nás prídu povzbudiť aj naši diváci, ktorí sú fantastickí,“ pokračuje Bruno Mráz.

Ako tak spokojný z Michalovčanov mohol byť strelec ich jediného gólu František Gajdoš. Pre odchovanca zvolenského hokeja to bol prvý presný zásah v extralige. „Tešil by viac, keby sme vyhrali,“ krčí s plecami mladý obranca Dukly Ingema po druhej prehre Michalovčanov s Trenčínom v tejto sezóne. „Hrajú nepríjemný hokej. Napádajú viackrát až dvomi hráčmi, takže sa hrá proti ním veľmi ťažko. Ja verím, že sa z tejto prehry poučíme Ukázali sme, že na prehry reagovať vieme, či už to bola domáca porážka s Nitrou, alebo Prešovom.“

Peter Brendza



Uverejnené: 01.11.2021 13:00:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.