files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sklamaný Nemec: Prehrali sme si to sami a prehru beriem aj na seba

V sobotňajšom športovom popoludní sa čakalo v Michalovciach aj na to, ako s pozíciou favorita naložia futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí sa ale po reprezentačnej pauze, pred ktorou zvíťazili v troch zápasoch v rade, trápia. Na víťaznú vlnu sa nevrátili ani v sobotňajšom trinástom kole Fortuna ligy, keď na vlastnom trávniku po slabom výkone podľahli vtedy v tabuľke poslednému tímu FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 0:2.

Tento tím je zdá sa strašiakom Michalovčanov. Dosiahol v sezóne len dve výhry a obe práve proti Zemplínu. V druhom kole ho doma zdolal 2:0 a rovnakým výsledkom triumfoval aj v sobotu pri Laborci. „Väčšina tímov v lige s nimi zbiera body a my im ich dávame. Možno je to súper, ktorý nám nesedí... Keď máme byť v tabuľke tam, kde byť chceme, musíme porážať tímy pod nami,“ poznamenal líder michalovskej defenzívy Michal Ranko. „Zápas sme si pokazili my sami hrubými individuálnymi chybami. Keď sa k tomu pritrafí aj strelecké nešťastie vpredu, potom príde aj takýto výsledok. Vedeli sme, že súper bude hroziť z rýchlych kontier a my z nich dostaneme dva góly. Hovoríme si, že musíme vstúpiť do zápasu aktívne a dať rýchly gól, no my ho dostaneme. Všetko je to v nás a v našich hlavách,“ pokračuje v kritickom tóne Michal Ranko.

Okrem chýb v obrane sa Zemplínčania trápili aj v ofenzíve. Bolo to podobné ako pred týždňom v Dunajskej Strede, keď sa opäť dostali do šancí, no nechali vyniknúť brankára súpera. „Chceli sme spraviť všetko preto, aby body zostali doma. Z dvoch šancí súpera sme ale dvakrát inkasovali. Zlyhali sme hlavne pri rýchlych kontrách, ktoré im vyšli. Zápas by bol určite iný, keby sme skórovali ako prví. Súper by musel viac otvoriť. Gól však dali oni, potom to umne preskupili a bolo to pre nás ešte ťažšie sa presadzovať,“ poznamenal útočník MFK Zemplín Matej Trusa, ktorý mohol v druhom polčase vrátiť svoj tím do zápasu, no v gólovej šance strelil len do vybiehajúceho brankára Hrdličku. „Možno, keby som ju premenil, zápas by bol iný. Určite ma to mrzí,“ pokračuje Matej Trusa.

Zatiaľ, čo michalovskí útočníci sú v zápasoch so Žiarom nad Hronom sterilní, útočný klenot Pohronia Miloš Lačný strelil v oboch súbojoch gól a bol tak jedným zo strojcov doteraz jediných víťazstiev tímu. „Asi ho musíme kúpiť,“ sarkastický poznamenal michalovský tréner Miroslav Nemec. „Chystáte sa na neho, hráčov na neho upozorňujete, všetci o ňom vieme a predsa sa dostane do šance a strelí nám gól. Je to o tej kvalite a Miloš ju rozhodne má. Touto cestou by som sa chcel aj ospravedlniť fanúšikom, ktorí neboli na zápase. Prehrali sme si to sami a je to aj moja chyba,“ pokračuje michalovský lodivod. K zápasu dodal. „Určite sme sklamaní. Z mužstva a aj z klubu som cítil obrovskú motiváciu tento zápas vyhrať. Hralo však proti nám mužstvo, na ktoré asi zahrať nevieme. Neviem si to vysvetliť.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 31.10.2021 14:55:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.