files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Reprezentační debutanti zhodne: Chceme sa tam udržať dlhšie!

Michalovský mužský hokej v posledných dňoch začína písať ďalšiu kapitolu. Cez blížiacu sa reprezentačnú pauzu totiž nebude mať tréner Tomek Valtonen k dispozícii až trojicu hráčov, čo v Michalovciach ešte ani raz nebolo.

Pavla Regendu, ktorý dostal prvýkrát šancu v seniorskej reprezentácii vlani pred majstrovstvami sveta, tentoraz na Nemeckom pohári v Krefelde doplní aj obranca Dávid Mudrák. Jeho parťák z obrany Adam Stripai pre zmenu padol do oka reprezentačnému trénerovi do dvadsať rokov Ivanovi Fenešovi, ktorý ho nominoval na blížiaci sa turnaj v nórskom Lillehammeri. Ako by toho nebolo málo, do seniorskej reprezentácie mieri aj masér, či kustód Marek Jenčík...

O premiérovú nomináciu sa najskôr podelil s otcom

V seniorskej reprezentácii sa na Nemeckom pohári v Krefelde po prvýkrát objavia až dvaja hráči michalovskej Dukly. Nováčikom v kádri trénera Craiga Ramsaya bude obranca Dávid Mudrák, ktorý predtým dvakrát úspešne reprezentoval na juniorských svetových šampionátoch. „Bol som veľmi rád, keď som sa dozvedel, že budem v nominácii,“ rozhovoril sa Mudrák, ktorý sa plynulým krokom zaradil k oporám michalovskej defenzívy. Dobrú správu sa dozvedel v čase, keď bol doma vo Zvolene. „Okamžite som volal otcovi, takže ako prvú som informoval rodinu,“ smeje sa Mudrák. Ten nebude v Nemecku z Michaloviec sám. Nomináciu dostal aj Pavol Regenda, no a už tretiu sezónu je výstrojovým manažérom reprezentácie aj Marek Jenčík. „Marek je jeden z top masérov na Slovensku. Žije s tímom a žije pre hokej. Teším sa, že v nominácii je aj Paľo Regenda. Rovnako ako Marek tomu dávame všetko a je to pre nás taká odmena.“ Dávid Mudrák bol na očiach predovšetkým na dvoch posledných juniorských šampionátoch. O jeho nominácii sa hovorilo už vlani pred majstrovstvami sveta, no nakoniec sa tam našli iní hráči. O to viac musela tešiť nominácia teraz, navyše, keď v úvode sezóny pauzoval pre problémy s členkom. „To zranenie nebolo až také vážne. Pauzoval som iba dva zápasy, takže to až tak veľa nebolo. Neviem, čím som upútal trénerov, no asi to bolo výkonmi v dvadsiatke, či v Michalovciach,“ smeje sa Dávid Mudrák, ktorý by sa rád v seniorskej reprezentácii udomácnil na dlhšie. „Je to cieľom každého hráča, ktorý sa tam ocitne. Konkurencia je ale veľká, takže budem mať čo robiť. Mojím cieľom ale je byť v nej pravidelne.“

Dávid Mudrák

a Pavol Regenda sa ocitli v seniorskej reprezentačnej nominácii

Lákadlom vidieť Edmonton na prelome rokov

Dvojica Mudrák a Regenda ale nebude jedinou, čo si o necelé dva týždne bude plniť reprezentačné povinnosti. Tréneri juniorskej reprezentácie totiž na blížiaci sa turnaj v Nórsku povolali aj obrancu Dukly Adama Stripaia. Ten podáva v úvode sezóny vynikajúce výkony a odmenou mu je práve šanca pobiť sa o miesto v reprezentácii do dvadsať rokov. „Určite ma to prekvapilo,“ reaguje na našu otázku Adam Stripai, ktorý doteraz pôsobil vo všetkých mládežníckych reprezentáciách. „Od začiatku sezóny mi tréneri v Michalovciach dávajú šancu a ja sa snažím ich nesklamať. Na tréningoch sa snažiť makať naplno a keď dostanem šancu, chcem ju využiť. Momentálne dávam všetko tomu, aby som sa presadil v tíme Dukly, čo mi zrejme pomohlo aj k reprezentácii. Zrejme si moje výkony všimli aj tréneri za čo som veľmi rád,“ pokračuje Adam Stripai.

Odchovanec michalovského hokeja by bol rád, keby išiel v šľapajach už seniorských reprezentantov Mudráka s Regendom, ktorí si zahrali dokopy na troch svetových šampionátoch. „O to viac, že sa bude hrať v kolíske hokeja v Kanade v asi najhokejovejšom meste Edmontone. Veľmi túžim presadiť sa v reprezentácii a zahrať si na svetovom šampionáte na prelome rokov. Obetujem preto všetko,“ zdvíha obočia najmladší člen michalovského kádra, ktorý sa v reprezentácii stretne so svojim parťákom Jakubom Raganom, ktorý pred touto sezónou odišiel do fínskeho TPS Turku. „Ťaháme sa spolu dlhé roky. Sme jeden ročník a dobre si rozumieme. Ja držím palce jemu, verím, že on mne. Teraz je to asi prvá sezóna, čo nehráme spolu. Určite si budeme mať čo povedať,“ smeje sa Adam Stripai.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 28.10.2021 21:20:13 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.