files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hľadanie strelca naďalej pokračuje

Séria bez prehry futbalistov MFK Zemplín Michalovce skončila v nedeľu pred televíznymi kamerami stanice Dajto v Dunajskej Strede. Michalovčania síce bojovali ako levy, no zápas s DAC nakoniec prehrali 0:1. O všetkom rozhodol v 38. minúte domáci Andzouna, po ktorého góle DAC natiahol svoju víťaznú šnúru na tri zápasy a uťal štvorzápasovú šnúru, v ktorej Michalovčania nenašli premožiteľa.

„Nič sa nedeje. Síce nás prehra mrzí, no musíme ísť ďalej. Všetci veríme, že novú sériu začneme v sobotu v domácom zápase s Pohroním,“ dušuje sa ofenzívny univerzál Matúš Marcin. Michalovčania sa v televíznom šlágri lanského vicemajstra nezľakli. DAC mal síce hernú prevahu, šance si ale vypracovávali aj hostia. Ešte za nerozhodného stavu mohol otvoriť skóre Matej Trusa, v úvode druhého polčasu sa zase neujali ďalšie dve šance a Zemplínu nebolo súdené skórovať ani v samom závere. „Neodohrali sme najhorší zápas. Aj my sme mali gólové šance, jednu som mal aj ja. Snažil som sa to kopnúť na prednú tyč, trafil som ale brankára. Výkon bol z našej strany v poriadku, škoda, že sme nebodovali. Cesta naspäť by bola určite radostnejšia, keby sa nám nejakú šancu podarilo využiť,“ pokračuje Matúš Marcin.

Trénera Miroslava Nemca na jednej strane potešil priebeh zápasu, keď jeho zverenci držali krok s lanským vicemajstrom, na druhej strane mrzel fakt, že boli v koncovke neefektívni. „Mali sme určitý plán, chceli sme hrať aktívnejšie. Prvú šancu v zápase sme mali my, nevyužili sme ju a súper hneď trestal. V druhom polčase sme to trošku preskupili a v úvode sme mali šance na vyrovnanie. Súper nedal penaltu, čím nám vrátil nádej, no nakoniec mu jeden gól stačil. Prehra samozrejme mrzí, pretože sme tu chceli bodovať a veril som, že môžeme byť úspešní,“ zdôraznil michalovský tréner. Jeho zverenci tak nebodovali po štyroch zápasoch v rade. Naposledy s takýmto pocitom odchádzali po domácom zápase s Trnavou, ktorý prehrali po penalte v nadstavenom čase 1:2. „Nepozeráme sa na série. Potrebujeme získať našich vytúžených tridsať bodov, aby sme si mohli povedať, že sme zachránení,“ pokračuje Nemec, ktorého zverenci doteraz získali sedemnásť bodov. Ďalšie môžu pridať v sobotu v domácom zápase s posledným FK Pohronie Žiar nad Hronom.

Samotný duel na Žitnom ostrove opäť raz ukázal, že Michalovciam chýba útočník s nosom na góly. Na hrote nastúpil Matej Trusa, ktorý mal v stretnutí minimálne dve čisté šance, po ďalšej si vypracovali aj Marcin s Begalom, ktorý patril medzi najlepších na ihrisku. Celá michalovská aktivita ale končila buď v koncovke, alebo vo finálnej fáze. „Stále hovorím, že máme mladé mužstvo, ktoré sa musí učiť. Vieme, že nám chýba „gólový“ hráč. Stále ho hľadáme. Som o tom ale presvedčený, že takýto hráč raz bude Matej Trusa. Opäť odohral dobrý zápas, chýbal mu iba strelený gól. Je to dobrý hráč a je len otázka času, kedy začne strieľať góly,“ dodáva na záver Miroslav Nemec.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 26.10.2021 14:17:52 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.