files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Výhra v šlágri ich vystrelila na prvé miesto

Po víkendovom štvrtom kole má druhá hokejová liga Východ očakávaného lídra. Po výhre 3:2 v šlágri kola nad Rimavskou Sobotou sa na prvú priečku vyšvihol HK 2016 Trebišov. Tím z dolného Zemplína doteraz stratil iba jediný bod a výhra ho vystrelila na prvé miesto v tabuľke.

Šláger štvrtého kola ďaleko prekročil priemer tretej najvyššej súťaže. Tréneri sa zhodli, že mal viac ako prvoligovú úroveň a ešte viac zvýšila jeho kvalita divácka úroveň. Duel si bolo pozrieť 600 divákov, čo je iba o 46 divákov menej, ako videlo piatkové extraligové derby Michalovce - Prešov (1:4). „Hokej sa hrá pre divákov. Ja to hovorím od začiatku, že Trebišovčania majú hokej radi a tento šport má v meste zelenú. Ukazuje to, že hráme dobre a vieme ich prilákať na tribúnu aj počas veľkých opatrení,“ rozhovoril sa tréner HK 2016 Richard Šechný. „Počul som, že v Michalovciach to je teraz trošku slabšie. Tu mali hokej radi ľudia stále. Teraz sa nám darí a určite aj tieto výsledky ich lákajú na tribúnu, hoci hráme iba druhú ligu. My veríme, že to bude pokračovať a stále ich bude viac a viac, samozrejme, keď to pandemická situácia dovolí,“ nadväzuje kapitán tímu Dušan Kobeľa.

Trebišovčania vedeli, že v sobotu pôjde oveľa. Pred svojim prenasledovateľom mali dvojbodový náskok a v prípade výhry mu mohli odskočiť už na päť bodov, čo je pri krátkosti základnej časti dosť veľký náskok. „Bol to typický šesťbodový duel,“ súhlasí kapitán tímu Dušan Kobeľa. „Vedeli sme, že to bude ťažké a to tak aj bolo. Sme všetci strašne radi, že sme to zvládli a dali tak trénerovi Šechnému k päťdesiatke víťazný darček,“ pokračuje obranca HK 2016. Darčeku sa potešil aj tréner tímu. „O to viac, že práve Rimavskú Sobotu považujem v lige za najťažšieho súpera. Je to tím, ktorý je pokope už dlhšie. Majú kvalitných hráčov a dlhé roky patria k špičke ligy,“ skladá Šechný klobúk pred súperom.

Domáci sa ujali vedenia na konci prvej tretiny, keď Majerníkové nahodenie na bránku dorazil Vladimír Čopák. V druhej tretine síce Matúš Matis vo vlastnom oslabení zvýšil trebišovské vedenie, hostia ale duel zdramatizovali Budom. Ako dôležitý moment sa ukázal gól Marcinka z konca druhej časti, ktorý ním nasmeroval HK 2016 k dôležitej výhre. „Bol to gól do šatne, ktorý sa vždy počíta. Nebolo jedno, či máme jedno, alebo dvojgólový náskok. Súpera sme v tretej tretine držali na dištanc a podarilo sa mu iba znížiť,“ podotýka Richard Šechný, ktorého trápili hlavne presilovky svojho tímu. „Mali sme ich viac ako dosť, no nedokázali sme sa v nich presadiť. Aj tento zápas nám teda ukázal, že máme na čom pracovať. Presilovky ešte musíme doladiť,“ s úsmevom na perách zakončuje tréner HK 2016.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 26.10.2021 10:05:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.