files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kapitánske céčko mu sedí, no nechce ho. Čím skôr sa Vlado Mihalik vráti, tým lepšie, hovorí Jakub Suja

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce ťahajú sériu štyroch víťazných zápasov. Paradoxne, zverenci trénera Tomeka Valtonena sa nakopli po domácom debakli s Nitrou (3:8), Odvtedy zdolali Slovan (5:3), aj Spišskú Novú Ves (3:1), zvíťazili v Liptovskom Mikuláši (4:1) a naposledy doma pokorili aj Banskú Bystricu, ktorú zdolali 1:0 po predĺžení.

„Bola to taká facka pre nás, ktorú sme asi museli dostať. Ukázalo nám to, že pokiaľ nebudeme plniť tie veci, na akých sme sa dohodli a čo trénujeme, môžu prísť aj také zápasy. Im prakticky všetko vyšlo, zo všetkého dali gól. Všetci do jedného sme si ale potom vstúpili do svedomia a od zápasu k zápasu sa zlepšujeme, či približujeme k tej hre, ktorú chceme hrať,“ rozhovoril sa kapitán tímu Jakub Suja.

Bol to práve on, kto v predĺžení nedeľňajšieho zápasu s Banskou Bystricou pri hre troch proti trom nabil strelcovi Jannemu Keränenovi a ten prekvapil brankára „baranov“ Belanyiho strelou pod hornú žŕdku. „Myslím si, že Janne už takých pár gólov dal, takže určite vedel, čo robí. Brankár bol asi viac vytiahnutý z brány, čo využil,“ zdôrazňuje Jakub Suja, ktorý sa následne vrátil k zápasu. „Nejako extra veľa čistých gólových šancí nebolo, no aj napriek tomu si myslím, že to bol pre pohľad diváka dobrý zápas. Čo sa týka nasadenia, určite to malo prvky play-off. Tie veci, ktoré sme si povedali, sme plnili do bodky, takže sme to podľa mňa zvládli dobre. Šťastie sa v predĺžení naklonilo na našu stranu, určite sme mu však išli v ústrety.“  

Práve Jakub Suja je od prvého ligového duelu kapitánom tímu. Nahrádza tak Vladimíra Mihalika, ktorý sa zranil v poslednom prípravnom zápase v Prešove. Tím pod jeho kapitánskym vedením šliape ako hodinky, keď je po deviatom kole bodovo na tom lepšie akurát líder súťaže z Nitry. „Osobne som veľmi rád, že sa nám darí. Vlado je však rodený kapitán, osobnosť tímu, takže funkciu kapitána mu rád vrátim. Prajem mu nech je to čím skôr. Čím skôr sa vráti na ľad a bude zdravý, tým lepšie. Na druhej strane treba povedať, že je radosť viesť takého mužstvo, aké máme,“ dodáva na záver Jakub Suja. My len dodajme, že michalovský útočník bude „musieť“ ešte chvíľu nosiť kapitánske céčko. Podľa našich informácii sa Vladimír Mihalik vráti na ľade až na prelome posledných dvoch kalendárnych mesiacov roka 2021.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 20.10.2021 10:46:46 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.