files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská a slovenská hokejová legenda má päťdesiat rokov

Doteraz žiaden z michalovských odchovancov nedosiahol v hokeji viac ako on. Richard Šechný sa síce narodil v Prešove, prvé hokejové kroky ale robil v Michalovciach, kde sa mu podobne ako jeho bratovi venoval ich otec Jozef.

Šechný to dotiahol nakoniec aj k titulu majstra sveta (síce iba v B - kategórii, ale medaila je doma), účasti na olympijských hrách, štyrom extraligovým titulom, či aktuálne k honoru druhého najproduktívnejšieho hráča slovenskej extraligy. Slovenská a michalovská hokejová legenda, v súčasnosti tréner druholigového HK 2016 Trebišov, sa v utorok 19. októbra dožíva vzácneho jubilea. Oslavuje päťdesiatku. Rišo, všetko najlepšie!

O jeho hokejovej kariére by sme sa mohli baviť aj hodiny. Seniorskú štartoval v Michalovciach, odkiaľ v roku 1993 išiel do Košíc, kde sa okamžite zaradil medzi opory tímu, s ktorým získal v sezónach 1994/95, 1995/96 a 1998/99 slovenské tituly. Ďalší pridal v sezóne 2000/01 vo Zvolene. Okrem týchto dvoch tímov hrával v extralige aj za Banskú Bystricu, Kežmarok, či Poprad. V prvej lige obliekal aj dresy Detvy či Prešova a krátko si zahral aj v zahraničí a to v Rusku (Nižnekamsk), Poľsku (Nowy Targ) a Taliansku (EV Bozen). Pred sezónou 2011/12 sa vrátil do Michaloviec. Kariéru končil v 46-rokoch v druholigovom Humennom ako hrajúci tréner. Okrem štyroch zlatých medailí získal aj štyri extraligové striebra a dve strieborné medaily má aj s michalovskou Duklou. S tou sa už ako asistent trénera tešil aj z dvoch prvoligových titulov, ako aj z postupu do extraligy.  V súčasnosti je trénerom ambiciózneho HK 2016 Trebišov, s ktorým by rád postúpil do prvej ligy. Druhú ligu už ako tréner raz vyhral. Bolo to v sezóne 2017/18, kedy v nej zvíťazil s Humenným ako hrajúci tréner.  

Richard Šechný má vzácne miesto v slovenskom hokeji. Veď po Arnem Krotákovi je historicky druhým najproduktívnejším hráčom slovenskej extraligy. V nej odohral dokopy 729 zápasov s bilanciou 706 bodov za 258 gólov a 448 asistencií. Za reprezentáciu SR nastúpil v 54 zápasoch, strelil 10 gólov. Predstavil sa na majstrovstvách sveta B - kategórie v Bratislave (rok 1995) a zahral si aj na svetovom šampionáte v roku 1999 v Nórsku. Vrchol v reprezentácii zažil v roku 2002, kedy si zahral na olympijských hrách v Salt Lake City. Kariéru končil exhibičným zápasom na michalovskom štadióne v roku 2018. Vtedy už pôsobil v Dukle Michalovce ako asistent trénera. Na tomto poste skončil po sezóne 2019/20, teda po historicky prvej sezóne michalovského hokeja v najvyššej extralige. V lete roku 2020 prebral druholigový Trebišov, kde pôsobí ako tréner až doteraz.

Peter Brendza (foto: peter brendza, róbert andrejov a internet)



Uverejnené: 19.10.2021 10:26:14 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.