files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po 22-gólovom víťazstve viac ako jednou nohou v treťom kole Európskeho pohára

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce urobili rázny krok k postupu do tretieho kola Európskeho pohára. V prvom zápase totiž zdolali bosnianskeho vicemajstra RK Hadžiči Interlogistic Sarajevo hladko o 22-gólov 39:17 a pred odvetným stretnutí, ktoré sa bude hrať opäť v Michalovciach už v nedeľu od 14.00 hod., sú tak viac ako jednou nohou v treťom kole.

Michalovčanky nenechali nič na náhodu a od úvodu išli za vysokým víťazstvom. Už po prvom polčase viedli o jedenásť gólov (20:9) a svoj náskok natiahli v druhom polčase až na 22 gólov. „Asi aj áno,“ reaguje tréner MŠK Iuventa Jan Beňadik na otázku, či čakal až takéto vysoké víťazstvo. „Hovorím tak vzhľadom k tomu, že ja ako jediný som mal celý materiál ich zápasov. Hráčkam som pustil len strih, aby sme u nich udržali čo najdlhšou koncentráciu. Aj napriek vysokému víťazstvu sme mali určitú pasáž, s ktorou nie som spokojný. Nakoniec sme to zvládli a do odvety ideme s vysokým víťazstvom,“ pokračuje Beňadik.

Po dlhých piatich mesiacoch sa na palubovke objavila aj kridelnička Lívia Klučková, ktorú od začiatku sezóny trápil výron členka. Dokopy sa dala práve pred zápasmi európskeho pohára a svoj návrat okorenila šiestimi presnými zásahmi. „Bolo to pre mňa dosť ťažké hlavne kvôli kondícii, no nakoniec som to zvládla,“ rozhovorila sa kridelnička michalovskej Iuventy, ktorá bola v hre naposledy ešte v závere minulej sezóny počas finálovej série s Dunajskou Stredou. K víťaznému návratu na palubovku dodáva. „Určite sme až také vysoké víťazstvo nečakali. Predsa, ide o európsky pohár. Nakoniec to ale vypálilo takto vysoko. Aj napriek nášmu 22-gólovému víťazstvu sme urobili ale viacero chýb, ktoré by skúsenejší súper potrestal.“ Pred nedeľňajšou odvetou je zdá sa rozhodnuté, no Zemplínčanky nechcú nič podceniť. „Aj napriek vysokému víťazstvu nepoľavíme a súpera nepodceníme. Pôjdeme do toho tak, ako sme išli v sobotu, od úvodu naplno,“ dušuje sa Klučková a tréner MŠK Iuventa nadväzuje na jej slová v podobnom duchu. „Verím, že dievčatá v hlavách nebudú mať toto vysoké víťazstvo a opäť pôjdu naplno. Bude to už náš tretí zápas za päť dní, a tak chcem viac zapojiť tie hráčky, ktoré neboli na reprezentačných zrazoch a tie, ktoré sú po zraneniach.“ 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 17.10.2021 10:46:02 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.