files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V michalovskej Dukle zmena na brankárskom poste. Prichádza Američan Devin Williams

V michalovskej Dukle Ingema sa odhodlali k prvej zmene počas rozbehnutej sezóny. Tá sa týka brankárskeho postu, kde skončil Fín Julius Pohjanoksa. Jeho nástupcom sa stal čochvíľa 26-ročný americký brankár Devin Williams, pre ktorého to bude prvé angažmán mimo Severnej Ameriky. Zaujímavosťou je, že Williams sa v roku 2012 predstavil v drese USA na Memoriáli Gretzky/Hlinka v Piešťanoch a českom Břeclave. Posledné štyri sezóny chytal v tíme Tulsa Oliers v súťaži ECHL. Predtým pôsobil aj v OHL v tíme Erie Otters.

Devin Williams bude druhým Američanom v kádri Dukly. Prvým je stredný útočník Tony Cameranesi. Okrem týchto dvoch má tréner Tomek Valtonen k dispozícii aj ďalších šiestich legionárov. Sú nimi Kanaďan Stefan Fournier a Valtonenovi krajania, brankár Karolus Kaarlehto, obranca Kalle Valtola a útočníci Janne Keränen s Antim Erkinjunttim. Osmičku legionárov dopĺňa slovinský zadák Žiga Pavlin.

Julius Pohjanoksa neodchytal na Zemplíne ani jeden ligový zápas. Predstavil sa akurát v príprave, na konci ktorej utrpel zranenie, z ktorého sa nevystrábil doteraz. Vzhľadom k tomu prišlo k ukončeniu kontraktu. „Klub má zásadu nezverejňovať podrobný zdravotný stav hráčov verejnosti, Pohjanoksa však nebol k dispozícii pre výber do zápasu počas posledných týždňov a klub sa rozhodol posunúť dopredu príchodom jeho nástupcu. Touto cestou sa mu v mene celého klubu chceme poďakovať za odvedenú prácu a želáme mu veľa šťastia v jeho ďalšej kariére. Williams ukázal počas posledných sezón, že je jedným z najlepších brankárov v ECHL a jeho hra je stabilne na vysokej úrovni. Ide o rýchleho a dynamického brankára, ktorý vždy hrá a trénuje takmer na hrane a na Slovensko prichádza pokračovať v klubovej stratégii s dvomi silnými brankármi súťažiacimi o post jednotky v každom zápase. Devin sa k mužstvu pripojí už budúci týždeň,“ píše sa na oficiálnej stránke vlani bronzového extraligistu a taktiež na jeho facebooku.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 14.10.2021 17:50:12 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.