files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazná séria trvá aj po repre pauze. Iuventa ju chce presunúť aj do pohárovej Európy

Aj po stredajších predohrávkach nadnárodnej MOL ligy platí, že jediným tímom, ktorý ešte nestratil ani bod je MŠK Iuventa Michalovce. Zemplínčanky vyhrali aj vo svojom šiestom ligovom zápase v rade, keď v predohrávanom stretnutí šiesteho kola porazili doma Slaviu Praha 37:20. Týmto víťazstvom predĺžili svoju víťaznú šnúru, dostali sa opäť na prvé miesto v tabuľke a takisto sa víťazne naladili na víkendový domáci dvojzápas druhého kola Európskeho pohára, v ktorom privítajú bosnianskemu vicemajstra RK Hadzici Interlogistic Sarajevo (prvý zápas v sobotu o 16.00 hod., druhý v nedeľu o 14.00 hod.).

Michalovčanky v stredajšej predohrávke od úvodu diktovali tempo hry a tím, ktorý vedie ich bývalý tréner František Urban, prakticky nepustili do ničoho. Rozhodnuté bolo už po prvom polčase, ktorý vyhrali 21:9. „Dali sme do toho všetko od samého začiatku. Niektoré z nás mali za sebou týždeň v reprezentácii, takže sme to chceli na našu stranu preklopiť čím skôr, aby sme ušetrili sily na blížiace sa zápasy. Sme rady za vysoké víťazstvo, ako aj za to, že si zahrala každá jedna z nás,“ zdôraznila Bibiana Štefaniková a ďalšia slovenská reprezentantka Martina Popovcová dodáva. „Je super, že aj keď sme nemali veľa tréningov tak sme to zvládli na jednotku. Všetky veríme, že v tom budeme pokračovať aj cez víkend v európskom pohári a takisto že našu šnúru víťazstiev v lige budeme naťahovať čo najdlhšie.“

Trénera Jana Beňadika potešilo, že jeho družstvo sa vrátilo na víťaznú vlnu aj po reprezentačnej pauze, pri ktorej nemal k dispozícii až sedem hráčok. Šesť z nich bolo k dispozícii trénerovi Sloveniek Pavlovi Streicherovi, Helena Aspridu sa zase vrátila do českej reprezentácie. „Dievčatá prišli v nedeľu neskoro večer, v pondelok a utorok sme mali relatívne kratšie tréningy. Úlohou bolo pre nich dobre zregenerovať a pre nás ich dobre pripraviť na stredajší zápas. Bolo dôležité, aby sa hlavami vrátili naspäť do klubu. Na palubovke sa ukázalo, že sme to zvládli,“ zdôraznil Beňadik, ktorý šieste víťazstvo svojho tímu preceňovať nechcel. „Ono sa to ťažko hodnotí. Až nasledujúci víkend, kedy vstúpime do pohárovej Európy nám ukáže, na čom sme. Ja verím, že sa nám podarí postúpiť. Potom by nás čakal náročný november, ktorý nás preverí ešte viac,“ pokračuje Benadik.

Michalovčanky sa po výhre nad Slaviou znova vrátili na prvé miesto v tabuľke. Aktuálne majú dvanásť bodov podobne ako obhajca prvenstva Baník Most, ktorý má však horšie skóre, vzájomný zápas, ako aj o jedno odohrané stretnutie viac. „Je to určite miesto, kde sa chceme vidieť. Treba mať zdravú ambíciu. Podľa toho, ako družstvo momentálne funguje, takú ambíciu musí mať, aby bolo na prvom mieste,“ pritvrdzuje Benadik. Ambíciu budú mať Zemplínčanky aj v pohárovej Európe. Keďže sa v druhom kole Európskeho pohára predstavia dvakrát doma, pozícia favorita v súboji s bosnianskym RK Hadzici Interlogistic Sarajevo je na ich strane. „Verím, že to budeme mať pod kontrolou a že to rozložíme cez dvojzápas na všetky dievčatá. Možno tie, ktoré neboli na reprezentácii dostanú viac priestoru. Keď sa ale pýtate na naše ambície, hráme dvakrát doma, takže chceme ísť do tretieho kola. Určite nerozmýšľame inak, ako o tom, že chceme postúpiť ďalej,“ dodáva tréner MŠK Iuventa.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 14.10.2021 11:43:29 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.