files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kaarlehto napodobnil Hoviho i Čiliaka. Hneď som vedel, že to bude gól, hovorí 24-ročný brankár Dukly Ingema

Nebyť poslednej minúty, o zápase siedmeho kola najvyššej Extraligy medzi HK Dukla Ingema Michalovce a HK Spišská Nová Ves (3:1) by sa veľa nepísalo a nehovorilo. Dominovali predovšetkým defenzívy tímov a okrem toho zaujali aj dva góly michalovského obrancu Miroslava Macejka. Práve tomu vzal honor postava zápasu v poslednej minúte brankár Karolus Kaarlehto, ktorý strelou cez celé klzisko trafil opustenú bránku súpera a stal sa tak iba štvrtým brankárom, ktorý v slovenskej extralige strelil gól.

Pred 24-ročným rodákom z Turku sa to podarilo aj jeho krajanovi Sasu Hovimu a takisto aj Marekovi Čiliakovi s Petrom Kurejom. Posledným dvom bol ale gól pripísaný po chybe súpera, teda ho priamo nestrelili. To sa podarilo zatiaľ v slovenskej extralige iba bývalému skvelému brankárovi Slovana Bratislava Sasu Hovimu. „Ešte sme sa nestretli, no samozrejme, jeho meno som už počul. Pri takýchto situáciách sa snažím hneď vystreľovať puk na bránku. Samozrejme, všetko závisí aj od situácie. Teraz som nebol napádaný, takže som mohol priamo strieľať. Takmer okamžite som vedel, že to bude gól,“ smeje sa michalovská jednotka medzi troma žŕdkami, pre ktorú to nebol prvý gól v kariére. „Ten som strelil pred troma rokmi v druhej fínskej lige.“

Nebyť jeho presného zásahu, najviac by sa po nedeli asi hovorilo o dvoch góloch netradičného strelca, obrancu Miroslava Macejka. Práve on dvoma presnými zásahmi v druhej tretine poslal Zemplínčanov do vedenia. To síce skresal v polovici tretej časti Marco Halama, Kaarlehto však definitívne pečatil druhé michalovské víťazstvo v rade. „Všetci sme radi, že sme sa po vysokej prehre s Nitrou zdvihli a získali dôležitých šesť bodov,“ rozhovoril sa dvojgólový strelec, pre ktorého to bol už tretí gól sezóny. Mimochodom, druhý víťazný, keď predtým rozhodol duel prvého kola s Novými Zámkami. „Takýto štart do sezóny som asi ešte nemal. Nie som tradičný strelec, no tu som dal za sedem zápasov už tri góly. Moje doterajšie maximum je päť, takže verím, že to prekonám. Mám na to ešte prakticky celú sezónu,“ smeje sa michalovský obranca. Ten po svojom druhom góle ani nevedel, ako sa má radovať. „Ani si nepamätám, kedy som naposledy v zápase strelil dva góly. Možno aj preto,“ pokračuje v humornom tóne Miroslav Macejko.

Michalovčanom sa po prvýkrát v sezóne stalo, že nemuseli pri svojej výhre otáčať výsledok. Predtým pri víťazstvách s Novými Zámkami (4:3), Košicami (2:1), vo Zvolene (4:3) či so Slovanom Bratislava (5:3) zakaždým inkasovali ako prví. „Ani tento zápas jednoduchý nebol. Dôležité bolo, že sme sa presadili ako prví. Bol to totiž zo začiatku zápas o jednom góle. Strelili sme ho my, dostali sme sa na koňa, čo sme potrebovali,“ podotýka Miroslav Macejko. Zemplínčania sa tak potichu dostali už na druhé miesto v tabuľke. „Určite nás to teší, že body usilovne zbierame. Snažíme sa ísť od zápasu k zápasu. Chceme odovzdať na ľade všetko a myslím si, že postupne sa to z našej strany zlepšuje. Verím, že to takto bude pokračovať,“ dodáva na záver michalovský zadák.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 10.10.2021 22:01:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.