files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa uspela aj v Zlíne, v MOL lige je naďalej stopercentná

Iba jediný tím zo štrnástky účastníkov nadnárodnej súťaže hádzanárok MOL ligy v prvých piatich kolách nestratil ani jeden bod. Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce zvíťazili aj vo svojom piatom ligovom vystúpení, keď v sobotu zdemolovali Zlín na jeho palubovke 41:20. Michalovčankám v tabuľke patrí druhé miesto, keď sú dva body za obhajcom prvenstva DHK Baník Most, ktorý ale odohral o dva zápasy viac.

Michalovčanky odštartovali svoju víťaznú šnúru v prvom kole, v ktorom doma zdolali Hodonín 42:15. Pokračovali cenným víťazstvom  27:25 v Moste, domácimi triumfami s Chorzówom (33:20) aj Dunajskou Stredou (31:17) a zakončili ju práve v Zlíne, kde sa rozhodlo už v prvom polčase, ktorý Iuventa vyhrala 21:8. „Dá sa povedať, že hneď od úvodu sme išli za víťazstvom. Bolo to z našej strany pozitívne ukončenie päťzápasovej série a teraz sa môžeme pripravovať na dôležité zápasy, ktoré nás čakajú po reprezentačnej prestávke,“ poznamenal tréner MŠK Iuventa Jan Beňadik, ktorý je so vstupom svojho tímu do sezóny spokojný. „Teší ma, že sme to rozohrali tak, ako sme chceli. Každý zápas je pre nás dôležitý, určite sa však víťazstvo v Moste cení najviac. Teší ma fakt, že nám tento zápas ukázal, že sme sa cez leto zase posunuli ďalej. V Moste sme odohrali fantastický druhý polčas, ktorý rozhodol o našej výhre. Takisto bol dobrý aj domáci zápas s Dunajskou Stredou. Oba ukázali, že v MOL lige máme vyššie, ako medailové ambície. Rozohrali sme to dobre a je to teraz na nás.“

Michalovčanky teraz čaká reprezentačná pauza. Povinnosti u svojich tímoch bude mať až sedmička hráčok z kádra. Okrem šestice reprezentantiek Slovenska (Štefaniková, Bajčiová, Holejová, Trúnková, Dulinová, Popovcová) je to aj reprezentantka Česka Helena Aspridu. „Na jednej strane nás teší, že máme až toľko reprezentantiek, čo zrejme ukazuje, že niečo tu funguje správne. Na strane druhej to budeme mať trošku sťažené, no vysporiadame sa s tým. Do štvrtka budú dievčatá trénovať individuálne, vo štvrtok a v piatok budeme mať tréningy spojené s našim starším dorastom, no a od nedele už budeme mať k dispozícii aj reprezentantky,“ podotýka Beňadik, ktorého zverenky čaká hneď po reprezentačnej pauze náročný program. Už v stredu privítajú v predohrávke šiesteho kola MOL ligy Slaviu Praha, cez víkend ich čaká dvojzápas druhého kola Európskeho pohára proti bisnianskému RK Hadzici Interlogistic Sarajevo, no a ďalšiu stredu predohrávka siedmeho kola MOL ligy v Písku. „Je to náročný program, no ja osobne sa na to veľmi teším. Bude to taká malá príprava na november, pretože v prípade, že sa nám podarí postúpiť do tretieho kola Európskeho pohára, za následných 21 dní odohráme sedem zápasov,“ dodáva na záver Beňadik.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 03.10.2021 16:08:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.