files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Efektívni Michalovčania zbúrali hradby majstra

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce potvrdili vo štvrtom kole Tipos extraligy opäť vysoké ambície v tejto sezóne. Po výbornom taktickom výkone zvíťazili na ľade aktuálneho majstra HKM Zvolen 4:3 a domov si tak priniesli prvé tohtosezónne body z ľadu súpera. Mimochodom, ide o prvé víťazstvo Michalovčanov v najvyššej súťaže pod Pustým hradom. Doteraz tam totiž zbierali iba porážky a touto výhrou dosiahli aj prvý bodový zisk.

Zemplínčania podali vo Zvolene ucelený taktický výkon. Po bezgólovej prvej tretine sa síce domáci zásluhou Ex-Michalovčana Tomáša Toroka ujali vedenia, na jeho presný zásah ale už o dvadsať sekúnd odpovedal Kanaďan Fournier a o necelé dve minúty aj Roman Žitný. Colle Ully síce v presilovke vyrovnal, Mike Cameranesi ale takisto v presilovke naklonil misky váh, v gólovo plodnej druhej tretine, opäť na stranu Michalovčanov a keď sa v tretej časti gólovo v presilovke presadil aj Roman Žitný, dostali sa na koňa. Zvolenčania síce znížili na 3:4 a v power-play mal na hokejke Csányi, hostia to ustáli a domov si priniesli tri cenné body. „Sme radi za toto víťazstvo a dôležité tri body z ľadu majstra,“ rozhovoril sa asistent trénera Dukly Juraj Faith, ktorý k zápasu dodal. „V podstate si myslím, že sú tie body zaslúžene. Okrem maličkých zaváhaní sme hrali to, čo sme chceli a to, čo sme si povedali pred zápasom. Boli sme aktívni, dobre korčuliarsky pripravení a prinieslo to svoje ovocie. Aj keď na konci pri nás stálo šťastie, no aj to patrí k športu a úspechu v ňom.“

Michalovčania si podobne ako v stredu doma s Košicami (2:1) opäť pomohli v presilovkách. Aj tentoraz v nich zaknihovali dva góly a položili v nich základy k víťazstvu. „Práve tieto nerovnovážne stavy rozhodujú vyrovnané zápasy a tých zrejme bude v lige čoraz viac. V prvých dvoch zápasoch nám v nich chýbala agresivita. Vyslali sme málo striel. Teraz sme si s nimi pomohli, stále to ale nie je to, čo očakávame. Boli by sme ale maximalisti, keby sa nám darilo všetko. Sme radi za to, že nám dve vyšli. Zrejme to bol aj taký rozdielový článok duelu. Dobre sme ale zvládli aj oslabovky. Fakt, celé družstvo si zaslúži za zápas vo Zvolene pochvalu,“ podotýka Juraj Faith, na ktorého zverencov čaká v nedeľu ďalší ťažký zápas, keď od 17.30 hod. privítajú Nitru. „Keď sa pozeráte na extraligovú tabuľku, musíte si povedať, že ľahký zápas nebude ani jeden. Treba sa pripraviť na každého súpera. My sa musíme prezentovať našou hrou, aby si súper musel zvykať na náš štýl, nie my na jeho. Budeme opäť chcieť byť aktívni, disciplinovaní, tak ako tomu bolo vo Zvolene. Každý zápas má iný dej a uvidíme, čo prinesie nedeľa. Určite by sme ale chceli nadviazať na domáce víťazstvo s Košicami a výhru na ľade majstra,“ dodáva na záver Juraj Faith. My dodajme, že úvodné buly duelu piateho kola s Nitrou bude v tradičnom čase od 17.30 hod. Michalovčania síce chceli nedeľňajšie zápasy hrať od 16.00 hod., tentoraz sa ale v nedeľu doma predstaví aj dorast a juniorka, takže by sa to časovo nedalo zvládnuť. Začne sa tak až od 17.30 hod.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 02.10.2021 12:36:14 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.