files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

HC 19 Humenné na čele prvej ligy, v piatok hostí favorizovaných „žilinských vlkov“

Štart do súťaže, s akým možno ani nepočítali. Hokejisti HC 19 Humenné sú po štyroch odohraných kolách prvej ligy, po novom Tipos Slovenskej ligy, na prvom mieste v tabuľke. Zverenci trénera Parfionova zvíťazili v troch ligových kolách a zdolali aj slovenskú osemnástku.

Naposledy si priniesli dva body za výhru 4:3 po predĺžení na ľade nebezpečnej Trnavy, čím sa znova dostali na prvú priečku, o ktorú prišli po nedeľňajšej domácej prehre so Skalicou. „Určite, že sme radi, že to ide takto. Aj keď to nie je všetko podľa našich predstáv, keď sme doma nestačili na Skalicu, stratené body sme si vynahradili v stredu v Trnave, kde sme vyhrali,“ poznamenal asistent trénera HC 19 Ivan Boržík, ktorý v realizačnom tíme Humenčanov pôsobí od tohto leta. Ako vidí bývalý obranca michalovskej Dukly úroveň súťaže, ktorú v minulosti hrával? „Keď ešte boli Michalovce v prvej lige, tak som mal určitý prehľad o súťaži. V posledných dvoch rokoch som ho trošku stratil, no sám vidím, že liga je nesmierne vyrovnaná. Je tu favorizovaná Žilina, možno Topoľčany a ostatné tímy sú na skoro rovnakej úrovni. Je to dobré pre súťaž, že bude môcť vyhrať skoro každý s každým. Z minulosti si to v prvej lige nepamätám,“ podotýka Boržík, súčasne aj tréner michalovskej juniorky.

Humenčania mohli mať aj viac ako jedenásť bodov. Po výhrach so slovenskou osemnástkou (5:1), Levicami (4:1) a v Považskej Bystrici (4:2) však v nedeľu nezvládli domácu konfrontáciu so Skalicou, ktorej podľahli 1:4. Hráči sú si vedomí chýb, ktoré urobili a preto sa rozhodli vyjsť divákom v ústrety. Na piatkový domáci duel s Vlci Žilina, ktorí sú najväčším favoritom na víťazstvo v celej súťaži, nebude vstupenka stáť štyri eurá, ale iba tri. Jedno euro zabezpečia samotní hráči ako kompenzáciu za skazený nedeľňajší zápas. „Ja verím, že sa revanšujeme za nepodarený zápas so Skalicou. Čaká nás ale ešte ťažší súper. Žilina je asi najväčším favoritom na víťazstvo v celej súťaži. Už vlani mala skoro extraligový káder, ten v lete ešte posilnila. My doma ale prehrávať nechceme. Chceme sa rehabilitovať za nedeľňajšiu prehru. Verím, že hráči podajú lepší výkon a spolu sa pokúsime prekvapiť top favorita celej súťaže,“ uzatvára debatu Ivan Boržík.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 30.09.2021 20:26:00 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.