files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Regendova radosť z cenného víťazstva, Žitného predčasný narodeninový darček

Po druhýkrát v rade sa hokejistom HK Dukla Ingema Michalovce na domácom ľade podaril výsledkový obrat. Po tom, čo v prvom kole otočili s Novými Zámkami z 1:3 na 4:3, v stredajšej dohrávke tretieho kola porazili HC Košice 2:1 a na svoje konto si tak pripísali v prvých troch zápasoch šesť bodov.

Víťazstvo vo východoslovenskom derby sa rozhodne ľahko nerodilo. Ambiciózni Košičania v prvých dvoch kolách nebodovali a na Zemplín tak prišli s jasným cieľom, získať prvé body. Tento cieľ začali napĺňať už v druhej minúte, kedy sa pri signalizovanom vylúčení presadil mladý obranca Jakub Cibák.

Michalovčania kontrovali ešte v prvej tretine, keď Keränen využil presilovku o dvoch hráčov. Na ďalší gól diváci čakali až do poslednej desaťminútovky. V tretej časti síce Michalovčania nepotrestali dva fauly Košičanov, faul Wehrsa už ale áno, keď sa presadil Roman Žitný. „Sme strašne radi za toto víťazstvo, ktoré sa nerodilo rozhodne ľahko,“ rozhovoril sa strelec víťazného gólu, ktorý vo štvrtok oslávil 24. narodeniny. Dal si teda predčasný darček k ním. „Nemali sme do zápasu ideálny vstup. Dostali sme gól asi z prvej strely na bránku. Našťastie sme to v dvoch presilovkách otočili a máme dôležité tri body,“ pokračuje Roman Žitný.

Michalovčania zabrali práve v presilovkách, ktoré im v predošlých dvoch dueloch nešli. „Tieto nerovnovážne situácie rozhodujú zápasy, preto v nich musíme dávať viac gólov. Presilovky boli v prvých dvoch zápasoch náš najväčší problém. Teraz sme si s nimi pomohli a všetci veríme, že to tak bude aj v ďalších zápasoch,“ reaguje ďalší útočník Pavol Regenda, ktorý patril medzi najaktívnejších michalovských hráčov. „Všetci veríme, že nám toto víťazstvo pomôže a že nás nakopne. Začali sme sériu ťažkých zápasov. V nedeľu sme hrali v Trenčíne, teraz s Košicami, v piatok nás čaká Zvolen a potom dva ťažké zápasy s rozbehnutou Nitrou a Slovanom Bratislava na domácom ľade. Bolo teda dôležité naladiť sa na ne víťazne, čo sa nám aj podarilo, takže sme radi,“ pokračuje Pavol Regenda.  

PETER BRENDZA



Uverejnené: 30.09.2021 10:24:11 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.