files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla zdolala tesne HC Košice

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zaznamenali v treťom kole Tipos extraligy druhé tesné domáce víťazstvo, keď zdolali HC Košice 2:1. Góly Michalovčanov zaznamenali Janne Keränen a Roman Žitný. Zverenci trénera Tomeka Valtonena sa najbližšie v piatok predstavia vo Zvolene, doma ich uvidíme opäť v nedeľu 3. októbra, kedy privítajú rozbehnutú Nitru.

Po čestnom buly, ktoré hodila košicko-michalovská legenda Ján Faith, začala aktívnejšie síce domáca Dukla, no ako blesk z jasného neba prišiel v druhej minúte po prvej strele na bránku gól v jej sieti, keď sa presadil Jakub Cibák. Hneď na to putoval na trestnú lavicu domáci Pavlin a Košičania tak získali možnosť zdupľovať svoj náskok. Tú ale nevyužili a podobne naložili aj s presilovkou po ďalšom faule Cameranesiho. Až potom sa do hry dostali aj domáci. Ich šanca na zrovnanie výsledku sa zvýšila po tom, čo na trestnú lavicu v priebehu 19 sekúnd putovali Lapšanský s Havrilom. Dlhočiznú presilovku o dvoch hráčov na vyrovnanie pretavil Janne Keränen, ktorému nabil Tony Cameranesi. V samom závere zaujímavej prvej časti ešte zaujala vzájomné vylúčenie Stripaia s Havrilom.

Druhá tretina východoslovenského derby veľa vzruchu nepriniesla. Košičania sa mohli dostať do vedenia po vylúčení Chalupu, no presilovku nevyužili. Hralo sa prakticky bez gólových šancí. Tie nepriniesli ani vylúčenia Suju so Saucermanom v priebehu tridsiatich sekúnd, a tak bolo skóre aj po druhej tretine vyrovnané.

V tretej časti sa hra síce mierne oživila, stále to ale bolo o jednom góle. Michalovčania mohli strhnúť vedenie na svoju stranu po faule Lapšanského, jeho druhý pobyt na lavici hanby už ale nepotrestali. Podobne sa tak stalo aj pri vylúčení Klhúfka, pri ktorom Erkinjuntti zblízka mieril iba do Riečického, faul Wehrsa už ale potrestal Roman Žitný. Ktorý poslal Michalovčanov v 53. minúte do vedenia. To napokon domáci zubami-nechtami ustrážili a v samom závere ho mohli aj navýšiť, Tibenský ale nemieril do opustenej bránky presne.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Košice 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Góly: 13. Keränen (Cameranesi) pres/2,  53. Žitný (Pavlin) – 2. Cibák (M. Chovan, Jokeľ)
Vylúčení: 5:8. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Adamec, Snášel - Šoltés, Stanzel. Divákov: 1080.
HK DUKLA INGEMA: Kaarlehto - Macejko, Bokroš, Valtola, Pavlin, Ťavoda, Mudrák. A. Stripai - Žitný, Cameranesi, Keränen - Erkinjuntti, Suja, Mráz - Regenda, Galamboš, Fournier - Chalupa, Tibenský, Kukuča.
HC: Riečický - Saucerman, Wehrs, Tansey, Deyl, Romančík, Cibák, Jacko - Bartánus, Slovák, McPherson - Pereskokov, Chovan, Jokeľ - Lapšanský, Klhúfek, Belluš - Milý, Havrila, Frič.



Uverejnené: 29.09.2021 20:50:05

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623