files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nuutinen naďalej hráčom michalovskej Dukly

Pri skladaní kádra mal byť najväčšou ofenzívnou hviezdou michalovskej Dukly Ingema v ceste za obhajobou bronzovej medaily. Fínskeho útočníka Mikka Nuutinena si klub pri letnom predstavení kádra nechal na záver. Mal to byť zlatý klinec. Všetci verili, že keď vlani potiahol za titulom Zvolen, teraz dokáže to isté aj pri Laborci. Žiaľ, nie je. Skúseného, čoskoro 31-ročného rodáka Kuopia trápia zdravotné problémy, ktoré ho od hokeja odstavia minimálne na pol roka.

Nuttinen mal byť členom elitného michalovského útoku, kde ho tréneri chceli spojiť aj s jeho krajanom Keränenom a produktívnym centrom Tonym Cameranesim. Proti ale boli jeho zdravotné problémy. „Samozrejme, najskôr to bol pre nás šok,“ rozhovoril sa na margo najproduktívnejšieho legionára vlaňajšieho play-off prezident HK Dukla Ingema Michalovce Martin Burinský. „Krátko pred začiatkom prípravy sme dostali informáciu, že sa nemôže zapojiť do nej, ako aj to, že nestihne úvod sezóny a bude dlhšie pauzovať. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať ďalej. Áno, je pravda, že sme s ním mali obrovské plány. Chceli sme poskladať útok Nuutinen, Cameranesi, Keränen, ktorý mal byť najlepším útokom ligy. Zrazu nám vypadol podstatný článok,“ pokračuje prezident Dukly, podľa ktorého ďalších slov je zmluva fínskeho útočníka v Michalovciach naďalej aktívna. „Zatiaľ je našim hráčom a sledujeme, ako sa jeho zdravotný stav vyvíja.“

Miesto fínskeho útočníka museli v Michalovciach zháňať náhradu. Nakoniec sa im to podarilo v podobe jeho krajana Antiho Erkinjunttiho, ktorý tu pôsobil aj v závere minulej sezóny a takisto aj kanadského útočníka Stefana Fourniera. „Stálo nás to nemalo úsilia. Už sme si mysleli, že káder je poskladaný a zrazu prišlo toto. Museli sme sa s tým vysporiadať, prvoradé je zdravie. Teší ma, že sme našli náhrady a možno náš káder bude ešte silnejší, ako to bolo, keď bol v lete poskladaný aj s Nuutinenom,“ dodáva na záver Martin Burinský.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 28.09.2021 20:48:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.