files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Narodeninový darček pre Miroslava Nemca. MFK Zemplín s prvou výhrou vonku

Po viac ako štyroch mesiacoch sa tešili futbalisti MFK Zemplín Michalovce z plného bodového zisku u súpera. Naposledy Zemplínčania vyhrali v poslednom nadstavbovom kole minulej sezóny na pôde Nitry 4:0 a toto víťazstvo im definitívne zabezpečilo účasť vo Fortuna lige v tejto sezóne. Bolo to ešte v sobotu 22. mája. Po viac ako štyroch mesiacoch, konkrétne v sobotu 25. septembra, sa vonku tešili za tri body opäť. V deviatom kole najvyššej súťaže vyhrali v Trnave nad ŠKF Sereď 1:0 a druhýkrát v rade bodovali na pôde súpera.

V trnavskej City aréne síce neboli Zemplínčania lepším tímom a viackrát ich podržal aj brankár Benjamín Száraz, no boli efektívnejší. O ich výhre rozhodol v osemdesiatej minúte Grék Dimitrios Popovits. Ten najskôr obišiel dvoch protihráčov a potom strelou na prvú žrď nachytal brankára Ilieva, ktorý zrejme čakal „obaľovačku“ michalovského kridelnika. „Počítali sme s tým, že Sereď na nás v úvode vybehne, hrali sme celkom dobre, vytvorili sme si aj šance. Po vystriedaní sme sa zamerali na defenzívu a čakali na svoje šance. Strelili sme šťastný gól, Sereď nás následne pritlačila, dostala sa do šancí a som rád, že sme to ubránili,“ poznamenal po svojom prvom víťazstve u súpera tréner Miroslav Nemec.

Michalovčania tak bodovali u súpera po druhýkrát v rade. Ešte pred reprezentačnou pauzou remizovali 0:0 v Ružomberku. Následne prišla nešťastná domáca prehra s Trnavou (1:2) a po nej dôležitá výhra nad Zlatými Moravcami (2:1). Ďalšie dôležité tri body do boja o prvú šestku získali teraz v Trnave. „Prvé víťazstvo u súpera nás nesmierne teší. Mali sme dobré zápasy aj predtým, vždy nám ale niečo chýbalo. Trápila nás efektivita v koncovke. Teraz sme ju mali a preto sme vyhrali. Konečne sa naša robota zúročila. Som rád za mesto, za klub. V piatok vyhrali michalovské hádzanárky, hokejisti a dnes sme ich napodobnili my,“ smeje sa Miroslav Nemec.  Lepší darček k svojim nedeľňajším päťdesiatym narodeninám michalovský tréner ani nemohol dostať. „Klamal by som, keby som povedal, že nie,“ reaguje Miroslav Nemec, ktorý pripravuje aj menšiu oslavu. „Ešte nás čaká domáci duel so Žilinou a potom počas reprezentačnej pauzy niečo pripravím,“ pokračuje Nemec. Práve najbližší domáci zápas so Žilinou môže byť pre neho špecifickým. Veď v MŠK odohral svoje najlepšie sezóny a pôsobil tam ako asistent trénera. „V sobotu sme sa trochu potešili z prvého víťazstva vonku a od nedele sa pripravujeme na ďalší náročný zápas, ktorý nás čaká budúcu sobotu doma. Len keď budeme v ňom bodovať, budú mať tieto tri body pre nás zmysel,“ uzatvára Miroslav Nemec.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 26.09.2021 10:00:52 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.