files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvé víťazstvo na ihrisku súpera, MFK Zemplín zdolal v Trnave Sereď

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v stretnutí deviateho kola Fortuna ligy v Trnave nad ŠKF Sereď 1:0 a dosiahli tak prvé víťazstvo na súperovom trávniku v tejto sezóne. Jediný gól zápasu zaznamenal v 80. minúte striedajúci Dimitrios Popovits. Zverenci trénera Miroslava Nemca sa najbližšie predstavia doma, keď v sobotu druhého októbra o 18.00 hod. privítajú účastníka predkola Európskej konferenčnej ligy MŠK Žilina.

Zápas tabuľkových susedov začal v opatrnom tempe. Ako prví mohli udrieť Zemplínčania. V dvanástej minúte nacentroval ich kapitán Igor Žofčák z rohového kopu až na päťku, kde lopta našla Michala Ranka, ktorý ju ale netrafil ideálne. O päť minút neskôr Artabe v poslednej chvíli čisto zastavil prenikajúceho Gatariča, Magdova strela na druhej strane sa dotkla iba bočnej siete. V ďalších minútach sa hralo prevažne bez rušivých momentov. Chýbalo potrebné tempo, náboj, obaja súperi sa nevyhli viacerým chybám pri rozohrávke. V 37. minúte mieril tesne vedľa michalovskej brány Marin Ljubičič. Rovnako dopadol aj jeho spoluhráč Roman Haša, na druhej strane Žofčákovú strelu zrazil Dias. To bolo z polčasovej nudy na štadióne Spartaka Trnava, kde má ŠKF prechodný domov, všetko.

Do druhého polčasu poslal na trávnik City arény tréner Miroslav Nemec miesto Igora Žofčáka svoju najnovšiu akvizíciu v kádri, Španiela Casada. Ani ten ale nezmenil obraz hry na ihrisku. Čakanie na gól sa snažil v päťdesiatej minúte ukončiť Wisdom Kanu, jeho strela ale išla tesne vedľa. Na druhej strane spálil čistú gólovú šancu Roman Haša, keď ho vychytal Benjamín Száraz. Michalovský brankár sa vyznamenal aj v 73. minúte, keď vykopol tvrdú strelu Karricu. Nedáš – dostaneš sa ukázalo na druhej strane. V strede poľa sa lopty zmocnil striedajúci Dimitrios Popovits, ktorý po tom, čo obišiel dvoch obrancov strelou na bližšiu žrď nachytal brankára Ilieva. Vyrovnať mohol v 85. minúte Kadlec, Száraz ale opäť čaroval. Aj vďaka nemu získali Michalovčania prvé tri body na ihrisku súpera v tejto sezóne.   

ŠKF Sereď - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:0)
Gól: 80. Popovits.
Žlté karty: 61. Karrica - 33. Begala, 48. Artabe, 87. Szaráz.
Rozhodovali: I. Kružliak – Hancko, Zemko.
Divákov: 153.
ŠKF: Iliev – A. Kadlec, Dias, Ljubičić, Jureškin – Potoma, Machuča (46. Karriča) – Popović (89. Iglesias), Gatarić (89. Kríž), Yao – Haša (89. Radič).
MFK ZEMPLÍN: Száraz – Vaško, Ranko, Artabe – Kotula, Begala, Oshima, Magda – Žofčák (46. Casado), Kanu (76. Mendez, 90. Šuľa), Trusa (66.Popovits).



Uverejnené: 25.09.2021 19:58:53 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.