files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trojgólový obrat za tri body

Keď na začiatku tretej tretiny prehrávali v zápase prvého kola Tipos Extraligy hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce na domácom ľade s Novými Zámkami 1:3 zdalo sa, že štart do sezóny nebude mať obhajca bronzu ideálny. Prehra v prvom kole na domácom ľade s tímom, ktorý viacerí pasujú do boja o záchranu, by zrejme na nálade pri nie výsledkovo najlepšom závere prípravy nepridala. Dukla ale pod vedením trénera Tomeka Valtonena opäť raz dokázala, že vie byť majstrom obratov. Troma gólmi otočili jej hráči vývoj skóre vo svoj prospech a nakoniec sa tešili z troch bodov.

Viacerým to pripomenulo aj obrat z prvého štvrťfinálového zápasu vlaňajšieho play-off, keď Michalovčania s Trenčínom otočili z 0:4 na 5:4. „Vtedy som sa z toho veľmi netešil, teraz ma takáto výhra teší,“ smeje sa obranca Tomáš Bokroš, ktorý v lete vymenil materskú trenčiansku Duklu za michalovskú. „Bol to pre nás taký typický prvý zápas v sezóne. Sami ste to mohli vidieť. Dve tretiny sme veľmi chceli, v útoku sme sa ale nevedeli presadiť. Dôležité je, že máme tri body. Poučíme sa z tých chýb, čo sme urobili a určite nás to posilní do ďalších ťažkých zápasov. Takéto víťazstvo sme doslova potrebovali,“ pokračuje skúsený 32-ročný zadák.

Viacerí pred zápasom zdôrazňovali, že po dvoch prehrách v Slovenskom pohári môžu byť práve Nové Zámky ideálnym súperom na rozbeh. Nakoniec ním byť nemuseli... „Všetko to bolo v nás. Súper má svoju kvalitu, no práve nám sa nič nedarilo a bolo to v nás dokázať, že máme na takýto obrat. Neboli sme dostatočne dôrazní vpredu. V tretej tretine sme začali do nich búšiť, tlačiť sa viac do brány, prišiel kontaktný gól a hneď na to sa chytili aj ľudia. Ako som povedal skôr, takéto víťazstvo sme potrebovali a verím, že nám pomôže,“ dodáva ešte k zápasu Tomáš Bokroš. „Chceli sme vykročiť správnou nohou a možno aj to nám trochu zväzovalo ruky,“ začal svoje hodnotenie duelu asistent trénera v Dukle Juraj Faith. „Dlho sme prehrávali, aj o dva góly, takou nezlomnou voľou sme to ale dokázali otočiť. Tlakom do brány sa nám podarilo streliť góly a získať potrebné tri body, za čo sme radi.“

Michalovský tréner nám následne opísal aj dianie v šatni po druhej tretine, po ktorej Dukla prehrávala 1:3. „Stále sme sa snažili ostať kludní a pozitívni. Nabádali sme hráčov k väčšiemu tlaku do brány, čo sa aj stalo. Dôležité bolo, aby sme si viacerí pomohli v napádaní súpera už v jeho pásme. Cieľom bolo zvýšiť tlak na ich obranu, čo sa nakoniec aj vyplatilo,“ zdôrazňuje Juraj Faith, na ktorého zverencov teraz čaká náročný zápasový program. Už v nedeľu nastúpia v Trenčíne, následne ich v stredu čaká doma východoslovenské derby s motivovanými Košicami, v piatok cestujú na ľad majstra do Zvolena, v nedeľu privítajú Nitru a ďalší piatok bratislavský Slovan. „Keď tak pozerám na extraligové tímy, zrejme nebude v sezóne ľahký ani jeden zápas. Treba sa na každý zápas pripraviť zodpovedne, či už je to Zvolen, Mikuláš, alebo Poprad,“ dodáva Juraj Faith.

Práve duel v Trenčíne bude špecifickým je obrancu Tomáša Bokroša. Syn bývalého reprezentačného trénera, dnes kormidelníka extraligového Prešova Ernesta, je totiž odchovancom hokeja spod hradu Matúša Čáka, kde hral v posledných štyroch sezónach. „Hneď ako bol známy rozpis zápasov, udrelo mi do očí druhé kolo a náš zápas v Trenčíne. Určite to bude pre mňa, ako aj pre Andreja Kukuču, špecifický duel. Vlani sme s Trenčínom v play-off boli Michalovčanom súpermi, v nedeľu už budeme bojovať za ich farby. To je však hokejový život,“ poznamenal skúsený obranca, podľa ktorého má trenčianska Dukla väčšiu silu, ako mala v minulej sezóne. „Prišlo tam pár skúsených hráčov, hlavne do ofenzívy. Trenčín bude mať silné mužstvo a bude ťažkým protivníkom pre každého súpera.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 25.09.2021 15:21:46 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.