files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla Ingema má ôsmeho legionára, prichádza Slovinec Žiga Pavlin

Krátko pred začiatkom ligy posilňuje michalovská Dukla Ingema svoje zadné rady. Vedenie vlani bronzového extraligového tímu sa na zmluve dohodlo so skúseným 36-ročným slovinským obrancom Žigom Pavlinom, ktorý poslednú sezónu strávil v Košiciach. O dohode referuje michalovský klub prostredníctvom facebooku a oficiálnej stránky.

Tridsaťšesťročný rodák z Kranju pôsobí na Slovensku od začiatku roka 2020, kedy prišiel do Košíc z Českých Budějovíc. Za „oceliarov“ odohral dokopy 70 duelov, v ktorých zaznamenal solídnych 32 kanadských bodov za 7 gólov a 25 asistencií.

Pavlin je stabilným reprezentantom svojej krajiny. Hral aj na augustovej kvalifikácii o postup na zimné olympijské hry. Trikrát sa predstavil na MS A kategórie, dvakrát si zahral aj na MS B kategórie a trikrát aj na svetovom šampionáte tretej kategórie. V rokoch 2014 a 2018 si zahral aj na zimných olympijských hrách. Doteraz okrem rodnej krajiny a Slovenska hrával aj vo Švédsku, Taliansku, či Českej republike, kde obliekal dresy pražskej Slavie a Českých Budějovíc. Do tímu sme potrebovali pridať kvalitného obrancu, ktorý zvládne veľkú porciu minút a hru v špeciálnych tímoch. Žiga sa vo svojej bohatej kariére osvedčil ako kvalitný obranca a je veľmi rešpektovaný ako tímový hráč, a preto veríme, že bude perfektnou osobnosťou, ktorá doplní náš tím. Len pripomenieme, že v minulej sezóne bol Žiga Pavlin najvyťaženejším hráčom v Košiciach, pričom dokázal nazbierať 17 plusových bodov a 22 bodov v kanadskom bodovaní,“ píše sa na facebooku aj stránke vlaňajšieho bronzového extraligistu.

 

Tréner Tomek Valtonen tak má k dispozícii už osem legionárov. O post brankárskej jednotky sa budú biť dvaja Fíni Karolus Kaarlehti a Julius Pohjanoksa. Obranné rady bude zabezpečovať aj ich krajan Kalle Valtola, no a v útoku sa fínsky tréner môže oprieť aj o ďalších dvoch krajanov - Antiho Erkinjunttiho a Janneho Keränena. K dispozícii je aj americký center Tony Cameranesi a kanadský útočník Stefan Fournier. Ôsmym legionárom je slovinský zadák. Hrať v jednom zápase slovenskej extraligy môžu siedmi hráči spoza hraníc.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 21.09.2021 18:00:51 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.