files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trebišovské priania Daniela Hančáka. Ďalší titul a elektrizujúca atmosféra v hľadisku

Hokejisti druholigového HK 2016 Trebišov budú mať v druhej lige Východ najvyššie ambície. Hovorí pre to aj zloženie kádra, keď vedenie nielenže podpísalo všetkých hráčov, ktorí mali byť oporami už v minulej sezóne, ktorá sa nehrala, no káder vystužili aj ďalšími kvalitnými hráčmi. Pozornosť vzbudzuje hlavne na druhú ligu luxusná obrana. V nej budú hrať prím nielen opory z minulých sezón ako kapitán Dušan Kobeľa, či mladíci Šimon Stríž s Martinom Dolgošom, no tréner Richard Šechný sa bude môcť oprieť aj o skúsenosti trojice Ladislav Hopkovič, Tomáš Valečko a Daniel Hančák.

Ako posledný sa nateraz pripojil k ambicióznemu druholigistovi 37-ročný Hančák. Ten v minulej sezóne doviedol materskú Spišskú Novú Ves do najvyššej Extraligy a zdalo sa, že si buď ešte zahrá najvyššiu slovenskú súťaž, alebo ukončí kariéru na vrchole, teda po zisku svojho ôsmeho titulu. „Taká bola aj moja prvá reakcia. V Spišskej Novej Vsi som sa nedohodol na novej zmluve. Následne som sa pohrával s tým, že skončím. Síce som si to takto nepredstavoval, ale bola taká myšlienka. Potom ma ale oslovil Rišo Šechný, tréner Trebišova, či mu neprídem pomôcť. Keďže druhá liga sa dá stihnúť popri zamestnaní, ktoré už mám, rozhodol som sa neskončiť a potiahnuť to ešte práve v Trebišove,“ uviedla pre náš portál niekdajšia opora michalovskej defenzíva, ktorá s Duklou vyhrala dvakrát prvú ligu a zaslúžila sa aj o postup do najvyššej Extraligy. Postup do najvyššej súťaže si zopakoval po dvoch rokoch s materskou Spišskou Novou Vsou. Paradoxne, po dotiahnutí materského klubu do najvyššej súťaže v ňom skončil. „Ponuka od Spišskej aj prišla, no prišla taká, ktorú som nemohol akceptovať. Boli mi predostreté menšie podmienky, ako som mal vlani. Na to som povedal, že ju neberie a naše cesty sa rozišli,“ pokračuje Daniel Hančák.

K dvom titulom s Michalovcami v prvej lige a jednému so Spišiakmi pridal počas svojej kariéry Hančák aj päť extraligových titulov so Slovanom Bratislava. Odchovanec spišskonovoveského hokeja má teda už doma slušnú zbierku zlatých medailí. „Z druhej ligy ju ešte nemám, takže mám o motiváciu viac,“ smeje sa skúsený zadák, ktorý sa potešil aj tomu, že v kádri sú aj jeho kamaráti z michalovských čias Tomáš Valečko s Ladislavom Hopkovičom. „Samozrejme, že to zavážilo, ako aj fakt, že trénerom je Rišo Šechný. S ním som bol najskôr súper, keď on hral za Zvolen a ja Slovan, potom spoluhráč a v Michalovciach sme fungovali aj ako hráč a tréner. Tretím dôvodom bol ten, že sa tu skladá výborné mužstvo, ktoré má svoje ambície. Osobne som druhú ligu ešte nehral. Neviem teda, čo od nej môžem očakávať. Môže ale nastať situácia, že opäť budem pri niečom veľkom, že opäť budem pri tom, ako sa bude rodiť titul. Verím, že spolu urobíme všetko preto, aby táto situácia nastala a aby boli naplnené ambície klubu, ktoré predostiera tréner tímu, ako aj vedenie klubu,“ pokračuje Hančák.

Ambície HK 2016 budú zrejme najvyššie. Zloženie kádra hovorí preto, že by sa Trebišovčania mali pohybovať v tabuľky vysoko. Navyše, spomína sa aj návrat fanúšika na tribúnu a vytvorenie tej atmosfére, ktorá bola na štadióne v minulosti. „Ja som ju zažil ako hráč Michaloviec a bola fakt elektrizujúca. Čo si pamätám, diváci hnali svojich hráčov dopredu a boli takým povestným šiestym hráčom na ľade. Ja verím, že budú v hojnom počte chodiť aj na naše zápasy. Všetko to ale závisí aj od toho, ako sa bude vyvíjať situácia s koronavírusom. Keď bude súťaž pokračovať a keď budú môcť ľudia do hľadiska, budeme radi, že nás podporia a vytvoria podobnú atmosféru,“ podotýka Daniel Hančák, ktorý v piatok v drese Trebišove nastúpil proti prvoligovému Humennému (3:4 po predĺžení) v prvom zápase po piatich mesiacoch. „Naposledy som ešte hral v play-off za Spišskú Novú Ves. Na ľade som dovtedy bol iba dvakrát v amatérskej lige. Nevedel som, či budem pokračovať v kariére, nakoniec som sa ale rozhodol, že pokračujem a že pokračujem práve v Trebišove,“ dodáva na záver Daniel Hančák.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 21.09.2021 08:39:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.