files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trebišovský káder sa rozrastá o kvalitu a skúsenosti: Budeme hrať o špicu ligy, hovorí tréner Šechný.

V priebehu troch dní odohrali hokejisti prvoligového HC 19 Humenné a druholigového HK 2016 Trebišov dva prípravné zápasy, ktoré boli výsledkami aj priebehom diametrálne odlišné. Zatiaľ, čo v stredu v Humennom dominoval domáci celok, ktorý vyhral 9:1, v piatok v Trebišove sa favorit strachoval o výsledok. Trebišovčania v tretej časti otočili z 1:2 na 3:2 a iba sedemdesiat sekúnd ich delilo od cenného skalpu. Práve vtedy Juraj Prokop poslal duel do predĺženia a v ňom rozhodol Kristián Horvát.

Tréner HK 2016 Richard Šechný po stredajšej vysokej prehre ihneď avizoval, že doma očakáva úplne iný zápas. V piatok mu už nechýbali opory Valečko, Matis, Dolgoš a k dispozícii mal aj novú posilu do obrany, skúseného Daniela Hančáka. „To sa ihneď prejavilo na výsledku. V stredu nám ich skúsenosti chýbali, v piatok to boli hráči, ktorí sa skoro postarali o naše víťazstvo. Hlavne v obrane sme hrali úplne inak,“ vyzdvihol skúsenosti vo svojom kádri Richard Šechný. „Škoda toho záveru, mohli sme dokonca Humenčanov aj zdolať. Prejavilo sa to, že my sme na ľade prakticky druhý týždeň a Humenčania už viac ako mesiac. Chýbali nám sily a sedemdesiat sekúnd. Škoda, urobili sme chybu, súper sa dostal do prečíslenia a vyrovnal. Aj napriek prehre som však spokojný,“ pokračuje tréner trebišovského HK 2016.

Trebišovčania v tretej časti otočili výsledok z 1:2 na 3:2 presilovkovými gólmi Matisa s Čopákom. „Využité presilovky ma tešia o to viac, že sme sa im ešte v tréningu nestihli venovať,“ so svojim povestným humorom reaguje Šechný, ktorý vyzdvihuje bojovnosť svojho tímu. „Musím chlapcov pochváliť. Bojovali do posledných sekúnd o víťazstvo. Škoda toho, že sme to neudržali, no Humenčania majú kvalitné mužstvo. Ja som pred zápasom hráčom hovoril, že si pamätám, ako tu Trebišovčania odovzdali na ľade všetko a ukázali srdce pre klubu. To sa ukázalo aj teraz. Každý nemá rovnakú kvalitu, no niečo sa dá nahradiť aj bojovnosťou. Ako som povedal, moje mužstvo tu odovzdalo všetko, čo ocenil aj divák. Verím, že v ďalších zápasoch ich príde ešte viac a spolu sa tu vytvorí atmosféra, aká bola v minulosti. Samozrejme, aj nám to umožnia opatrenia....“

Trebišovčania v rámci prípravy na novú sezónu odohrajú ešte jeden duel. V stredu by sa mali doma predstaviť proti Bardejovu, ktorý takisto hráva v druhej lige skupina Východ a paradoxom je aj to, že zápas týchto súperov žreb zaradil hneď na úvodné kolo, ktoré sa bude hrať v sobotu druhého októbra. „Máme ešte dva týždne do začiatku prípravy. Určite ešte popracujeme na tých nedostatkoch, ktoré sa ukázali aj v tomto zápase. Máme ešte čas vystužiť a zohrať káder, ktorý je už teraz kvalitný. Ide všetko o hráčov, s ktorými sme komunikovali dlhšie. Vieme o ich kvalite a vieme, že nám môžu pomôcť napĺňať naše ciele. Som o tom presvedčený, že budeme bojovať o špicu ligu,“ dodáva na záver Richard Šechný.   

PETER BRENDZA



Uverejnené: 18.09.2021 13:22:36 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.