files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplín už majú zmapovaný. Valečko s Hopkovičom si zahrajú za tretí klub v tejto oblasti

Po viacročnom mlčaní sa zdá, že hokejový Trebišov môže znova ožiť. Dôkazom sú mená na súpiske druholigistu HK 2016. Tréner Richard Šechný sa bude môcť v novej sezóne spoľahnúť aj na brankára Tomáša Halásza, ktorý predtým chytal v troch najvyšších súťažiach. O ofenzívu sa budú starať Igor Halás, Vladimír Kubus či Matúš Matis, ktorí majú bohaté skúsenosti nielen zo Slovenka, ale sú ošľahaní aj zahraničím.

Trpieť ale zrejme nebudú ani zadné rady. Vedenie klubu sa totiž dohodlo so skúsenými bekmi Ladislavom Hopkovičom a Tomášom Valečkom. Pri oboch je kuriozitou, že si v priebehu troch rokov zahrajú už za tretieho „Zemplínčana“. Po Michalovciach, kde spolu strávili postupovú sezóne 2018/19 (Hopkovič bol v kádri aj v sezóne 2019/20), si minulú sezónu spolu zahrali aj v Humennom. Teraz príde na rad tretí Zemplínčan HK 2016 Trebišov. „Na Zemplíne sa cítim dobre,“ rozhovoril sa so svojim typickým humorom Tomáš Valečko. „Je to taká zhoda náhod, že si zahrám aj za tretí tím z tohto regiónu. Za všetkým sú hlavne podmienky a takisto aj účasť trénera Riša Šechného. Toho dobre poznám z Michaloviec. Vtedy mal na starosti obrancov, dával mi veľa priestoru a rozumeli sme si,“ pokračuje skúsený už 36-ročný zádak, ktorý už v minulosti v Trebišove pôsobil. Bolo to v sezóne 2009/10, kedy tu odohral 20 zápasov a mal v nich bilanciu 21 kanadských bodov! „Bolo to už dávno. Po tom, čo som skončil v extralige som si hľadal angažmán v zahraničí. Následne ma oslovil tréner Ihnačák, či sem neprídem. Spomínam si, že tu vládla pravá hokejová atmosféra. Mne vtedy prišla ponuka z Poľska, ktorú som akceptoval a sezónu som tu tak nedohral. Teraz som to prišiel Trebišovu na „staré kolená“ vrátiť,“ smeje sa Valečko.

Skúsený zadák v minulej sezóne pôsobil v prvoligovom Humennom. Tam mohol aj ostať, ale... „Vedenie klubu sa mi ozvalo až okolo piateho septembra, kedy som už bol dohodnutý s Rišom Šechným, že idem do Trebišova. Nechcel som rušiť sľub, tak som tu,“ podotýka Valečko, ktorý už inde ako na východe hrať nechcel. „Mám svoju rodinu, takže chodiť niekam na „týždňovky“ u mňa neprichádza do úvahy. Mám aj vlastnú prácu, takže sa to dá skĺbiť iba s druhou ligou a predstavy Trebišova sa mi páčia. Preto sme sa dohodli,“ dodáva Valečko.

Na Zemplíne ostáva aj odchovanec prešovského hokeja Ladislav Hopkovič. „Po minulej sezóne som začal komunikovať s Rišom Šechným a dohodli sme sa, že keď budem pôsobiť v tejto lige, tak to bude iba pod jeho vedením. Komunikovali sme spolu dosť dlhú dobu a nakoniec to vyšlo tak, že som tu. Verím, že sa nám podarí pritiahnuť diváka na štadión a takisto aj dosiahnuť spolu nejaký úspech,“ pokračuje ďalší Šechného zverenec z Michaloviec. „Zemplín už mám teda zmapovaný úplne,“ zasmial sa takisto 36-ročný Hopkovič, ktorý stále chce ostať pri hokeji. „Určite! Trebišov je blízko Prešova, takže aj to zavážilo. Navyše, rysuje sa tu dobrá partia, ktorá má na to dosiahnuť úspech.“

Čo sa týka ambícii, obaja skúsení beci sa zhodujú. „O niečom sme sa už s trénerom či vedením klubu bavili. Bol by som ale teraz trošku opatrný, keďže nepoznám úroveň ligy. Veľa ukážu už prvé zápasy, aj tie prípravné, ktoré nás čakajú v stredu a v piatok s Humenným. Podľa skladby mužstva by ale naše ambície mali byť najvyššie,“ podotýka Hopkovič a Valečko dodáva. „Sú vysoké, no musíme byť aj opatrnejší. Čo sledujem ostatné mužstvá, treba ísť krôčik po krôčiku. Mužstvo tréner a vedenie vyskladali kvalitné. Určite nás ale nič ľahké nečaká.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 14.09.2021 14:39:12 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.