files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčanov čaká finiš prípravy, v pohári chcú ukázať svoju pravú tvár

Už šiesty týždeň, teda od začiatku augusta, sa na novú sezónu pripravujú hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Zverenci trénera Tomeka Valtonena za ten čas odohrali už šesť duelov, v ktorých štyrikrát vyhrali a dvakrát ťahali za kratší koniec.

Vlani bronzový tím najvyššej extraligy najskôr na úvod zdolal novovytvorený HC 21 Prešov 3:1. Následne na domácom turnaji získal tretie miesto, keď síce prehral so Slovanom Bratislava 1:5, no zdolal rakúsky Klagenfurt (7:3) aj maďarský Miškovec (2:1). Hneď na to uspel v Brezne, kde zdolal ďalšieho extraligistu Banskú Bystricu 3:2, ktorej ale minulý týždeň doma podľahol 1:4. „V prvom rade treba poznamenať, že sme sa zamerali hlavne na tréningy. Príprava je celkom dlhá, trvá tuším až osem týždňov, takže je dostatok času nabrať kondíciu. Už sa ale zameriavame aj na hernú stránku. Čakajú nás zápasy Slovenského pohára, kde chceme vyhrávať a chceme ísť čo najďalej. Budú to naše posledné zápasy v príprave, v ktorých už chceme ukázať svoju tvár,“ poznamenal pre náš portál asistent trénera v Dukle Juraj Faith. „Čo sa týka prípravy, odohrali sme lepšie, aj horšie zápasy. O tom ale príprava je. V mužstve je veľa nových hráčov, potrebujú si spolu sadnúť. Chceme vyhrávať, nedá sa to ale vždy. Hlavne zápas s Bystricou nám ukázal nedostatky, na ktorých teraz pracujeme. Veríme, že toho 24. septembra budeme na tej ceste, na ktorej by sme chceli vstúpiť do súťaže,“ pokračuje Juraj Faith.

V novovytvorenom Slovenskom pohári sa nepredstavia všetky družstva. V skupinovej fáze sa z extraligy predstaví päť tímov (okrem Michaloviec aj majstrovský Zvolen, Košice, Prešov a nováčik zo Spišskej Novej Vsi), ktoré doplnia traja prvoligisti. Organizátor vlaňajšieho finalistu Vlci Žilina zaradil do skupinovej fázy, ďalší dvaja prvoligisti zo Skalice a Martina si museli svoju účasť vybojovať v kvalifikácii. Michalovčania sa predstavia v B. skupine, kde ich súperom budú Prešov, Košice a úspešný kvalifikant HKM Vitar Martin. Hrá sa každý s každým na jeden zápas. Keďže Dukla bola vlani umiestnená zo všetkých tímov v skupine najlepšie, odohrá všetky tri zápasy na klziskách súperov. Začať mala už tento piatok v Martine, no nakoniec sa program zmenil. Úvodný duel odohrajú Michalovčania v nedeľu v Prešove, následne sa vo štvrtok predstavia v Košiciach a súboj v Martine odohrajú až v nedeľu devätnásteho septembra. „Nič s tým nenarobíme, to je dané už pred začiatkom. Síce hráme tri zápasy vonku, no z našich ambícii by sme zľaviť nemali. Do zápasov pôjdeme s víťaznými cieľmi a hlavne s cieľom dobre sa pripraviť na ligový štart,“ zdôrazňuje Juraj Faith a následne pokračuje k súperom. „Sú všetko z východu a pribudol k ním aj Martin. Je to dobré pre nášho Peťa Galamboša, ktorý sa po dlhšom čase predstaví doma. Čakajú nás aj ťažké zápasy v Prešove a Košiciach, kde sa hrá stále ťažko.“

 

Káder sa oproti letu trošku pozmenil. Minimálne pol roka v ňom neuvidíme fínskeho ostrostrelca Mikka Nuutinena, ktorého odstavili zdravotné problémy. Vedenie klubu sa rozlúčilo aj s dvojicou Sebastián Droppa a Ondrej Rybnikár, ktorí boli na Zemplíne na skúške a v týchto dňoch klub rozviazal kontrakt aj s útočníkom Marcom Halamom. Na druhej strane, tréner Valtonen v kádri privítal svojho krajana Antiho Erkinjunttiho, ktorý tu pôsobil aj vlani a patril medzi lídrov tímu v jeho ceste za extraligovým bronzom. „O jeho angažmáne sme veľa uvažovali už v lete,“ reaguje Juraj Faith, podľa ktorého ďalších slov sa potom otvorila cesta k angažovaniu Nuutinena. „Antti chcel skúsiť niečo iné. Potom sme podpísali Mikka a mali sme plný počet legionárov. Otázka jeho návratu k nám sa otvorila opäť po tom, čo bolo jasné, že sa k nám Nuutinen nepripojí. Sme radi, že je Antti tu. Je to dobrý chalan aj do kabíny a takisto si svoje miesto vie zastať aj na ľade,“ pokračuje na margo 35-ročného fínskeho útočníka Juraj Faith. Podľa jeho ďalších slov by sa už ďalšie veľké zmeny v kádri diať nemali. „S týmto mužstvom by sme mali za necelé dva týždne vstúpiť do sezóny. Zmeny ale môžu nastať. Stále sa obzeráme po konštruktívnom obrancovi. Chceli by sme ho nájsť, uvidíme, či sa nám to podarí do začiatku ligy,“ reaguje na záver Juraj Faith.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 09.09.2021 12:01:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.