files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Obrazom: Návrat strateného syna. Erkinjuntti už trénuje s michalovskou Duklou

Do tréningového procesu michalovskej Dukly Ingema sa v stredu zapojila aj nateraz posledná posila, fínsky útočník Anti Erkinjuntti. Vlastne, ide o staronovú posilu, keďže 35-ročný rodáka z Rovaniemi tu strávil aj polovicu vlaňajšej sezóny. V nej aj s play-off odohral za Duklu 36 duelov, v ktorých zaznamenal 15 gólov, z toho šesť v play-off a 14 asistencií.

Pre Erkinjunttiho, ktorý si v minulosti na seba obliekol devätnásťkrát aj reprezentačný dres Fínska, boli Michalovce iba druhou zastávkou mimo materskej krajiny. Predtým v sezóne 2017/18 hrával vo švajčiarskom Langnau Tigers, kde odohral 37 duelov s bilanciou 6 gólov a 23 asistencií. Oveľa viac duelov odohral vo fínskej SMS lige, kde postupne hrával za TPS Turku, Tappara Tampere, Pelicans Lahti a Sport. V tíme Pelicans Lahti bol dokonca dve sezóny kapitánom.

Erkinjuntti prišiel do Michaloviec ako jedna z alternatív na miesto svojho krajana Mikka Nuutinena, ktorý do Michaloviec neprišiel kvôli zdravotným problémom. Okrem neho má tréner Valtonen k dispozícii aj jeho krajanov, brankárov Karolusa Kaarlehta s Juliusom Pohjanoksom, obrancu Kalleho Valtolu a útočníka Janne Keränena. K dispozícii je aj americký útočník Tony Cameranessi, no a v rámci try-outu sú v Michalovciach aj francúzsky obranca Pierre Crinon, či poľský útočník Dominik Paš.

Foto: hk dukla ingema michalovce (tomáš feigl)



Uverejnené: 08.09.2021 11:44:20 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.