files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nemec so Szárazom zhodne: Zaslúžená deľba bodov

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce na tretí pokus zabodovali v tejto sezóne na pôde súpera. Po prehrách v Žiari nad Hronom a na Tehelnom poli síce neskórovali, no udržali aj čisté konto a v Ružomberku remizovali 0:0.

Zemplínčania pod Čebraťom od svojho príchodu do najvyššej súťaže ešte nevyhrali a túto negatívnu sériu mohli tentoraz aj zmeniť. Síce sa počas skoro celého duelu museli brániť, v samom závere však mali na kopačkách tri tutovky, ktoré mohli skončiť v sieti. Najskôr obrana domácich zblokovala strelu Popovitsa, Kvocerovu tutovku vyškriabal brankár Krajčírik na žrď a rohový kop, a v samom závere opäť Popovits mieril iba do brankára MFK. „Do zápasu sme vstúpili dobre. Mali sme jednu gólovú šancu, ktorú Ošimovi chytil brankár. Potom nás súper zavrel a spustil na nás doslova strelnicu,“ začal svoje hodnotenie tréner MFK Zemplín Miroslav Nemec.

 

Jeho zverenci boli pod tlakom zhruba od pätnástej minúty až po hodinu hry, kedy sa odhodlal k dvojitému striedaniu. Kanu s Popovitsom rozbehli dovtedy statickú michalovskú ofenzívu, ktorá rázom začala domácim hroziť. „Musím sa pochváliť, dobre sme prestriedali,“ smeje sa Nemec a hneď na to sa vracia k zápasu. „Myslím, že to bola zaslúžená deľba bodov, vzhľadom na priebeh zápasu a šance na oboch stranách. Mali sme tri tutovky a jednu z nich sme využiť mali. Dôležité je, že sme po prvýkrát v sezóne neinkasovali, no neurobili sme to, čo od hráčov žiadam každý zápas. Nedali sme gól...“

 

Veľkú zásluhu na čistom konte má predovšetkým brankár Benjamín Száraz. Ten síce v úvode podbehol center a Gerec po jeho chybe netrafil opustenú bránku, no potom zatiahol doslova roletu a bol jednoznačne najlepším hráčom zápasu. „Som rád, že sa mi konečne podarilo čisté konto,“ zneli prvé slová brankára, ktorý je v Michalovciach na hosťovaní z Dunajskej Stredy. „Získaný bod nás určite teší. Vedeli sme, že súper má silné mužstvo a že to ľahké nebude. Mal niekoľko šancí. Konečne som pomohol mužstvu aj ja a je to pre nás zlatý bodík,“ pokračuje Száraz.     

PETER BRENDZA



Uverejnené: 29.08.2021 10:28:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.