files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V kuloároch sa povráva. Vojtko do Slovana, Réway do Michaloviec

V týchto dňoch sa povráva o zmenách v kádri michalovských futbalistoch, či hokejistoch. Prestupy sme zachytili oboma smermi.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sú po piatich odohraných kolách na šiestom mieste tabuľky. Minulý víkend trénerovi Miroslavovi Nemcovi v zápase proti Liptovskému Mikulášu (2:1) chýbal ľavý krajný obranca Matúš Vojtko. Reprezentant do 21 rokov nebol zranený a ani chorý. Podľa našich informácii totiž prestupuje do majstrovského Slovana Bratislava. Paradoxne, zápas na Tehelnom poli proti Slovanu vo štvrtom kole bude zrejme pre Vojtka posledným v drese Michalovce. V nedeľu totiž mal odísť do Bratislavy a Slovan by ho mal v najbližších dňoch, či hodinách predstaviť ako posilu. Ďalší paradox, bol to práve domáci zápas so Slovanom Bratislava, v ktorom Vojtko ako 17-ročný debutoval v najvyššej súťaži. Stalo sa tak v auguste roka 2017 pri prehre 1:2. Matúš Vojtko nateraz odohral za Michalovce v najvyššej súťaži 69 duelov, v ktorých zaznamenal dva góly.

Zažil Matúš Vojtko v zápasoch proti Slovanu svoje michalovskú premiéru, aj derniéru? (Matúš Vojtko pri svojom debute v najvyššej súťaži)

Veľa sa v týchto dňoch hovorí aj o michalovskej Dukle Ingema. Jej vedenie totiž intenzívne hľadá náhradu za avizovaného lídra ofenzíva Mikka Nuutinena. Tridsaťjedenročný rodák z Kuopia, ktorý v minulej sezóne výrazným spôsobom pomohol k titulu Zvolenu, má zdravotné problémy, ktoré ho od hokeja odstavia na minimálne pol roka. Aj preto v Michalovciach hľadajú náhradu a do oka im podľa našich informácii spadol niekdajší veľký talent slovenského hokeja Martin Réway. O jeho služby sa Michalovčania zaujímali už po skončení minulej sezóny, bronzový medailista z MS do 20 rokov v roku 2015 ale nakoniec kývol na ponuku Košíc. Po oznámení o zdravotných problémov Nuutinena prišlo k opätovnému kontaktu a keďže podľa posledných správ končí v Košiciach, jeho cesta do Michaloviec je otvorená.  

Martin Réway poslednú sezónu strávil v Košiciach. V tíme „oceliarov“ začal prípravu aj na túto sezónu, no tú zrejme začne v Michalovciach...

 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 26.08.2021 20:39:24 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.