files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Strastiplná cesta do tretieho kola Slovnaft Cupu

Kto čakal, že futbalisti MFK Zemplín Michalovce potvrdia vo Veľkom Šariši v treťom kole Slovnaft Cupu úlohu favorita a hravo si poradia s domácim Tatranom Prešov, rýchlo vyšiel z omylu už vo štvrtej minúte. Kralovič vtedy strelou, ktorá prekvapila Kožuchara, otvoril skóre a udal tam smer duelu, ktorý bol absolútne vyrovnaný. Michalovčania síce otočili, no Tatranu sa predsa len podarilo vyrovnať a rozhodnúť tak museli penalty. V nich mal nakoniec pevnejšie nervy favorit, ktorý postúpil do tretieho kola národného pohára, ľahký zápas ale rozhodne nemal, pretože Prešovčania hrýzli až do poslednej penalty...

„Bol to taký klasický pohárový zápas,“ rozhovoril sa strelec druhého michalovského gólu a jeden z úspešných exekútorov penalty Matej Trusa. Ten na ihrisko šiel spoločne s ďalšou trojicou hráčov na začiatku druhého polčasu. „Súper dal rýchly gól. Potom sa stiahol a nechal nás hrať. Je dobré, že sa nám podarilo do polčasu vyrovnať. V druhom sme začali výborne, dali sme gól, no opäť sme urobili chybu a inkasovali. Sami sme si to skomplikovali! Nemôžeme robiť takéto chyby a pustiť zápas z rúk. Teraz sme mali aj šťastie v penaltách, no to nemusíme mať nabudúce. Teraz to dopadlo pre nás dobre,“ pokračuje Matej Trusa.

 

Špecifický duel odkoučoval michalovský tréner Miroslav Nemec, keďže to bol práve Tatran, ktorý mu pred 25 rokmi dal ako prvý šancu v najvyššej súťaži. „Som síce zo stredného Slovenska, no takisto aj Prešov považujem za svoj domov,“ poznamenal bývalý ligový útočník a dnes tréner MFK Zemplín. „Atmosféra na zápase bola parádna. Na tribúne sa zišlo kopec ľudí a takto to má byť. Obrovským bonbónikom pre mňa by bolo, keby sa hralo na štadióne Tatrana, no hrať sme museli vo Veľkom Šariši. Postretal som tu veľa kamarátov. Ako som povedal, som rodákom z Banskej Bystrice, no Prešov beriem ako svoj domov, ako moje mužstvo. Tu som dostal ako prvý možnosť od pána Vargu, či trénera Jánoša. Je to klub, na ktorý budem vždy spomínať,“ pokračuje michalovský tréner.

Duel druhého kola Slovnaft Cupu sa nevyvíjal podľa jeho predstáv. Jeho zverenci rýchlo inkasovali a potom už naháňali výsledok. Na konci prvého polčasu sa síce Michalovčanom podarilo vyrovnať, tréneri ale reagovali na priebeh duelu cez prestávku štvoritým striedaním. „Mali sme určité zámery so zápasom. Striedania mali prísť neskôr, no museli sme reagovať na priebeh duelu, ktorý sa nevyvíjal v náš prospech. Čo sa týka samotného duelu, bol ťažký, taký sme ale čakali. Pohárové zápasy sú o tom. Dali sme šancu aj hráčom, ktorí hrávajú menej. Pochváliť by som chcel domáci tím. Mladí hráči bojovali, dreli, nakoniec sa nám ale podarilo so šťastím postúpiť,“ podotýka k zápasu Miroslav Nemec, ktorý so svojimi zverencami v pondelok trénoval aj pokutové kopy, nakoniec sa mu to zišlo. „Treba byť pripravený na každú situáciu. Boli sme síce favoritom, no situácia sa mohla vyvinúť aj takto. Nakoniec sa to aj stalo a my sme boli dobre pripravení aj na penalty,“ dodáva tréner michalovských futbalistov.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 25.08.2021 11:25:31 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.