files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Belasá lekcia z hokejovej moderny

Očakávania verejnosti boli obrovské, no prišlo prvé sklamanie. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce nevstúpili do domáceho turnaja Eastern Cup ideálne. Vo svojom úvodnom vystúpení podľahli bratislavskému Slovanu 1:5 a to ešte „belasí“ v druhej polovici zápasu znížili prevodový stupeň svojho výkonu. Naopak, Michalovčania počas celého zápasu nevedeli vstúpiť do jeho deja, boli pomalší a absolútne nemali šancu na obrat.

Keď bolo po necelej polovici zápasu 5:0 v prospech Slovana, niektorí fanúšikovia zvolili podobne ako ich obľúbený klub „fínsku cestu“. Oni pre zmenu zamierili k bufetu na vodku... „Určite nás táto prehra mrzí, no všetci veríme, že ich počas sezóny budeme tešiť viac,“ rozhovoril sa útočník Dukly Jozef Tibenský. „Vieme, že diváci asi čakali víťazstvo. Prehra ich určite neteší, no neteší to ani nás. Sme v určitom procese. Je tu veľa nových hráčov, každý z nich si musí osvojiť trénerov systém. My nemáme také individuality, musíme stavať na kolektívnom výkone,“ nadväzuje kapitán líšok Vladimír Mihalik.

Jedna výrazná individualita stále chýba v tréningovom procese a podľa posledných informácii bude chýbať veľmi dlho. Fínsky snajper Mikko Nuuutinen zatiaľ do Michaloviec neprišiel a dlho ani nepríde. Vlani najproduktívnejšieho legionára play-off trápia zdravotné problémy, ktoré mu neumožnia trénovať a hrať až pol roka. Pre Michalovčanov je to veľmi tvrdá rana, pretože bol to práve Nuutinen, na ktorom chceli postaviť svoju ofenzívu. „Hráč takéhoto kalibru by chýbal každému. Ako som povedal, mi nemáme výrazné individuality a práve Mikko mal byť jednou z mála. Teraz je úlohou vedenia klubu, aby našli adekvátnu náhradu. Je to ale veľmi ťažké. Musia nájsť za najlepšieho hráča ďalšieho najlepšieho hráča. Veľmi nás to mrzí, no zdravie je prvoradé,“ konštatuje Vladimír Mihalik.

 

Michalovčania začali svoje premiérové vystúpenia na domácom turnaji celkom dobre. V prvých dvoch striedaniach Slovanistov zatlačili do ich pásma. Nalomil ich ale gól Štajnocha a keď v deviatej minúte skóroval pri vlastnom oslabení aj Harris, „belasí“ sa dostali na koňa. V prvej tretine ešte presne mieril aj Gašpar, v druhej sa opäť vo vlastnom oslabení presadil aj Zigo, no a michalovskú skazu dokonal opäť Harris, ktorý sa presadil aj v presilovke svojho tímu. Zaskočení Michalovčania stihli odpovedať už iba gólom Bruna Mráza. „Prvé dve tretiny sme si asi mysleli, že sa súper porazí sám,“ krčí plecami michalovský kapitán. „Hrali sme veľmi individuálne. Začali sme síce dobre, potom ale prišiel ich gól vo vlastnom oslabení a všetko začalo padať. Proti takémuto súperovi si nemôžeme dovoliť dvakrát inkasovať vo vlastnej presilovke. To je neodpustiteľné,“ pokračuje Mihalik. „Urobili sme strašne veľa chýb. Z našej strany tam bolo veľa nepresností. Kameňom úrazu boli naše presilovky. Mali sme ich dosť, no my sme nielenže nevyužili ani jednu, ale dvakrát sme v nich aj inkasovali... Do tej smolnej presilovky to bolo ešte vyrovnané, ten gól nás ale nalomil. Slovan bol vo všetkom lepší. Boli prví na puku, boli hokejovejší a vyhrali absolútne zaslúžene,“ sypal si popol na hlavu odchovanec bratislavského hokeja Jozef Tibenský.


Turnaj, na ktorom sú Michalovčania po dvoch hracích dňoch na poslednom šiestom mieste, pokračuje v Michalovciach a Košiciach aj v sobotu. Zemplínčania doma tentoraz privítajú od 16.00 hod. účastníka ICEHL Klagenfurt a keď si chcú do tabuľky pripísať prvé body, musia podať diametrálne odlišný výkon. „Musíme zmeniť strašne veľa vecí. Sme stále v určitom procese, ale na ľade sa musíme prezentovať úplne inak. Musíme si všetko dobre rozanalyzovať kto, kde musí stáť a čo musí robiť. Je toho strašne veľa,“ reaguje Jozef Tibenský. „Musíme hrať kolektívnejšie,“ nabáda Vladimír Mihalik a následne dodáva. „Toto bol náš prvý ťažký duel v príprave. Ďalší nás čaká v sobotu a ja verím, že sa budeme prezentovať inak. Musíme sa zlepšiť vo všetko a hlavne v presilovkách. Musíme sa ľahšie dostávať do pásma a hrať ich jednoduchšie.“    

PETER BRENDZA



Uverejnené: 21.08.2021 09:50:16 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.