files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Humenčania chcú mútiť prvoligové vody

S prípravou na novú sezónu začali v pondelok prvým tréningom na ľade hokejisti HC 19 Humenné. Lanský nováčik prvej ligy síce postupom do play-off splnil stanovený cieľ, po sezóne sa ale odhodlal k zmene trénera. Milana Staša, ktorý Humenčanov koučoval tri sezóny, nahradil päťdesiatročný ruský lodivod Andrej Parfionov.

„Ako sme deklarovali už po oznámenej zmene na poste trénera, naším cieľom bolo do tímu priniesť nový impulz. Milan Staš viedol naše družstvo tri roky a aj touto cestou sa mu chcem poďakovať. Výkonný výbor sa po sezóne rozhodol pre túto zmenu a sme plní očakávania, ako sa s tým nový tréner vysporiada,“ zdôraznil pre náš portál prezident humenského HC 19 Peter Ždiňák.

Ruský odborník si prvé tri dni vyberal v tréningovom procese hráčov v rámci try-outu. Na ňom sa zúčastnilo dokopy 40 hráčov. „Hráčsky základ z minulého roka nám zostal. Chceme ho ale doplniť o ďalších hráčov a preto sme sa rozhodli pre tento try-out, na ktorom tréner uvidí všetky potenciálne posily. Je len na ňom, koho si vyberie. Taká je aj dohoda, že my podpíšeme základ kádra z minulej sezóny a on si ho doplní svojimi hráčmi, ktorých si vyberie,“ zdôrazňuje Peter Ždiňák. Andrej Parfionov už zrejme nebude môcť počítať s jedným z ťahúňov Filipom Vaškom. Odchovanec humenského hokeja, ktorý v minulosti hrával aj v Košiciach či Bardejove, sa totiž rozhodol pre zahraničie. „Povedal mi, že je to asi jeho posledná šanca ísť si zarobiť vonku. Ja som to rešpektoval, na druhej strane ma jeho odchod mrzí, keďže bol takým spojítkom medzi mnou a šatňou,“ podotýka prvý muž humenského hokeja.

 

HC 19 je v kontakte aj s ďalšími hráčmi a káder tak bude postupne dopĺňať. „Od pondelka trénujeme dvakrát do dňa, ráno a večer. Vieme, že nás čaká veľa roboty, ja sa ale na to teším. Pôsobenie na Slovensku je pre mňa obrovskou výzvou,“ poznamenal 50-ročný lodivod v minulosti pôsobiaci v Rusku, Bielorusku a Poľsku. Naposledy viedol poľské Katowice. Jeho zverenci zatiaľ nemajú pevne stanovený program prípravných duelov. „Isté je, že sa stretneme s druholigovým Trebišovom. Ďalšie prípravné zápasy riešime za pochodu. Vybavujeme Sanok a takisto nás čaká stretnutie s prezidentom Dukly Michalovce Martinom Burinským, s ktorým by sme mali rokovať aj o opätovnej spolupráci medzi našimi klubmi,“ podotýka prezident HC 19 Peter Ždiňak. O ambíciách v druhej sezóne v prvej lige ešte Humenčania hovoriť nechcú. „Momentálne pracujeme na zložení kádra. Máme ešte oslovených hráčov, takisto skúšame hráčov na try-oute. O ambíciách je teda hovoriť predčasné. Určite chceme vyhrávať, no pôjdeme od zápasu k zápasu. Uvidíme, kde sa až dostaneme. Je to ale predčasná otázka, pretože máme za sebou iba prvé tréningy,“ zdôrazňuje ruský lodivod Humenčanov.

Podpísaní hráči
Brankári: Balogáč, Rabčan.
Obrancovia: Pichnarčík, A. Markuš.
Útočníci: Fedorko, Borov, Horvát, Krajňák, D. Markuš, Šimčák.

Boli ešte na ľade: Jančár, Spodniak - Pichnarčík, Lopuchovský, Maury, Juraško, Marián Štec, Michal Štec, Bujnovský – Solomončak, Vaško, Šiňanský, Marek Macko, Miščík, Václav, Šujeta, Krempaský, Barna, L. Kovaľ, D. Bereš, Knap, M. Farkaš, A. Stripai, Ragan, Čollák, A. Gavura, Gondoľ.
Prokop a Krmenčík (zapoja sa do prípravy budúci týždeň).

PETER BRENDZA



Uverejnené: 19.08.2021 11:13:30
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.