files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Budkovská skúsenosť triumfom nad pavlovskou dravosťou

Aj vo štvrtom kole IV. ligy Juh sme mohli byť svedkami zemplínskeho derby. To sa odohralo tentoraz v Budkovciach, ktoré privítali omladené Pavlovce nad Uhom. A ich skúsenosť tentoraz mala nad pavlovskou mladíckou dravosťou prevahu. Po výsledku 4:1 majú Budkovčania prvé víťazstvo a tešiť ich môže aj fakt, že odvekému rivalovi pripravili prvú tohtosezónnu porážku.

Už tradičný štvrtoligista síce nezačal najhoršie, nováčik ho ale postupne predčil vo všetkých činnostiach a hlavne v zakončení. Po dvoch góloch Mária Hliváka a Michala Lukačka bolo na svete ďalšie prekvapenie v zemplínskom derby, ktoré domácich nesmierne tešilo. „Prvé víťazstvo sme si nechali asi na správny moment,“ smial sa po stretnutí tréner OŠK Budkovce Dušan Kukuč, ktorý pred Budkovčanmi viedol práve Pavlovce. „Aj preto bolo toto stretnutie u mňa brané ako prestížnejšie. Dobre sme sa na súpera pripravili. Hrali sme s ním predtým trikrát a zakaždým nám niečo chýbalo. Teraz sme vedeli, že majú omladené družstvo a hlavne hráčov, ktorí si na rivalitu nie príliš pamätajú. Naši hráči si zase dobre pamätajú aj na porážky s týmto súperom a chceli mu ich vrátiť takouto športovou cestou,“ pokračuje Dušan Kukuč.

 

Jaroslav Dargaj tentoraz kapitánsky súboj s Matúšom Bubenkom vyhral, po zápase bol ale spokojnejší kapitán OŠK Budkovce.

Budkovčania tak majú na svojom konte prvé štvrtoligové víťazstvo. Na kopačkách ho mali aj hneď v prvom kole, s ďalším nováčikom Dvorníky – Včelára ale remizovali 2:2. Následne prišli na rad prehry s tímami z hora tabuľky. Čani doma podľahli 1:3, v Medzeve prehrali vysoko 0:4. „Mrzí ma akurát remíza v prvom kole. Tento zápas sme mali vyhrať. Nevyužili sme ale viacero dobrých šancí. Nakoniec sme boli radi aj za bod, keďže sme doťahovali náskok súpera. Dovolím si povedať, že sme boli lepším tímom. Na víťazstvo to ale nestačilo. To prišlo až teraz, ale asi to tak malo byť, že prvé víťazstvo dosiahneme práve proti Pavlovciam,“ dodáva Dušan Kukuč.

Naopak, Pavlovčania doteraz bodovali v každom jednom zápase. V prvom kole doma nešťastne remizovali s Topoľanmi 1:1, potom prišli na rad víťazstvá. V Kráľovskom Chlmci (3:2), aj doma s Krásnohorským Podhradím (3:0). „Viem si predstaviť aj ideálnejší štart do sezóny, ale spokojní musíme byť aj so siedmimi bodmi. Samozrejme, chceme vyhrávať, no nie som naivný a viem, že tri body nemôžeme získavať každé kolo,“ rozhovoril sa tréner OŠK Pavlovce a zároveň aj jeho kapitán Jaroslav Dargaj. Tomu v nedeľňajšom zemplínskom derby chýbala predovšetkým túžba pobiť sa o víťazstvo. „Súper ukázal väčšie srdce a preto vyhral,“ zdôraznil Dargaj a k zápasu ešte dodal. „My máme mladý a dravý tím, oni zase prekypujú skúsenosťou. Tá tentoraz slávila úspech. Prehra prišla asi zaslúžene, pretože výkon nebol hodný nás. Som o tom presvedčený, že mužstvo má na viac. V šatni sme si povedali, že súper bude najviac hroziť zo štandardných situácii a my sme z nich dostali všetky góly... Čo sa týka samotných derby, my máme mladé družstvo a nemáme k ním také vzťahy, ako majú trebárs Budkovčania. Máme viacero chlapcov z michalovskej akadémie a tí si nepamätajú rivalitu medzi týmito družstvami. Je pre nich ťažšie sa motivovať na takéto zápasy, kdežto hráči súpera s nami viackrát prehrali a chceli nám to vrátiť. Je to to isté, ako keď Slovan sa nedokáže namotivovať na derby s Trnavou, tak ako ich súper.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 17.08.2021 21:18:55 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.