files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v St. Gallene opäť strieborným princom

Už po štvrtýkrát v rade sa hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce zúčastnili prestížneho turnaja vo švajčiarskom St. Gallene Stadtwerk Cupu, ktorý počas minulého víkendu napísal už svoju tridsiatu piatu kapitolu. Zemplínčanky opäť vo východnom Švajčiarsku pokračovali v medailovom ťažení. Po druhom a treťom mieste skončili opäť na striebornej priečke doteraz zimného turnaja. Ako je známe, ten bol z decembra kvôli pandémii koronavírusu presunutý na august.

Zverenky trénera Jana Beňadika začali svoju päť turnajom v piatok prehrou s vo vlaňajšej sezóne tretím tímom nemeckej bundesligy TuSSies Metzingen, ktorý ich zdolal 28:24. Potom už ale iba víťazili. Domáci LC Bruhl, ktorý obhajoval prvenstvo, porazili 31:30 a v nedeľu zase po najkvalitnejšom výkone zdolali aj francúzsky druholigový Achenheim Truchtersheim Handball, ktorý zdemolovali po výsledku 38:21. „Pre nás to boli zase dobré tri zápasy,“ rozhovoril sa tréner MŠK a súčasne aj športový riaditeľ klubu Jan Beňadik. Ten so svojim tímom odohral tri zápasy aj na minulotýždňovom tripe v Slovinsku, kde takisto zaznamenal bilanciu dvoch víťazstiev a jednej prehry. „Prvé dva zápasy boli vyrovnané. Mohli sme dokonca ešte viac potrápiť aj Metzingen. Sami sme cítili, že tento súper bol hrateľný. Stretnutie s domácim Bruhlom nám príliš nevyšlo. V druhom polčase sme mali pasáže, v ktorých sme to mali strhnúť na svoju stranu. Žiaľ, tieto úseky sme nezvládli a musíme sa z toho poučiť. V sezóne totiž nebudeme chcieť všetky zápasy hrať dokonca a chceli by sme ich rozhodnúť skôr. Zápas proti Achenheimu nám vyšiel. Podľa môjho názoru sme boli oveľa lepšie pripravení kondične a preto prišlo také vysoké víťazstvo,“ pokračuje Beňadik.

Michalovčanky tak naďalej majú v príprave priaznivú bilanciu. Tú natiahli na štyri víťazstvá a dve prehry. „Dúfajme, že v tom budeme pokračovať aj cez víkend v maďarskom Váci, kde nás čakajú súperi na úrovni Metzingenu,“ priznáva michalovský lodivod. Beňadik na jednej strane zapracováva do kádra nové posily Helenu Ryšánkovu, brankárku Almeidovu, či spojku Dvorščákovú. Naopak, musí hľadať riešenie na zaplátanie odchodu Iryni Kompaniecovej, ktorá odišla na materskú dovolenku. „Chýba nám hlavne v defenzíve, kde vytvorila vlani výbornú dvojičku s Rebičovou. Na jej post skúšame v obrane Ivanu Godečovú, ktorá sa ukazuje dobre. Dobre sa ukazuje aj Alena Dvorščáková. Spokojní musíme byť aj s brankárkami. Jablonská potvrdzuje svoju kvalitu a kvalitná brankárka je aj Naira Almeidová, ktorá k nám prišla v lete.“

Prvé zápasy odohrala Patrícia Wollingerová, ktorá sa pre zmenu vrátila z materskej dovolenky. „Ja si myslím, že môže byť prínosom. Ukázala skúsenosti a rutinu v hre. Máme mesiac na to, aby sme sa pohli ďalej vo fyzickej príprave. Verím, že sa do toho dostane ešte viac,“ pokračuje Beňadik. My len dodajme, že jeho zverenky sa počas tohto víkendu predstavia na turnaji v maďarskom Váci. V semifinále bude ich súperom domáci NKSE. Druhým súperom v boji o konečné umiestnenie bude jeden z dvojice ďalších účastníkov maďarskej najvyššej ligy Vasas SC alebo MTK Budapešť. No a v týždni pred začiatkom sezóny sa predstavia aj v dvojzápase na palubovke poľského Chorzówa.

Program Dunajského pohára (Vác)
Piatok 20. august
MTK Budapešť – Vasas SC (15.00 hod.)
Vác NKSE – MŠK Iuventa Michalovce (17.00 hod.)

Sobota 21. august
Zápas o 3. miesto (15.00 hod.)
Finále (17.00 hod.)

PETER BRENDZA



Uverejnené: 17.08.2021 18:52:59 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.