files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Spokojnosť s druhým miestom

 

Po šiestich kolách I.basketbalovej ligy je A-mužstvo Michaloviec na druhom mieste len s dvojbodovou stratou na vedúcu Sláviu TU Košice. Zemplínčanom dosť pomohli výhry u súperov. Zvíťazili v Prešove a zvlášť ich teší triumf na palubovke nebezpečnej Rožňavy.


  

Základom kolektívny výkon

   

 Spokojnosť netají ani tréner Imrich Rakovský, ktorý pri tomto kolektíve pôsobí už od roku 1998. „Sme radi, že robíme postupné kroky k splneniu nášho cieľa, ktorým je účasť v nadstavbe o postup do extraligy. Našou silnou stránkou je predovšetkým kolektívny duch,“ pustil sa do hodnotenia kormidelník, vykonávajúci aj funkciu klubového prezidenta.  Kolektívny výkon bol základom víťazstva na horúcej rožňavskej pôde. Michalovčania zdolali aj Prešov a Zvolen, ale z domácich úspechov si najviac cenia výhru v zápolení proti Žiaru nad Hronom, v ktorom sa I. Rakovský narodil. „Nuž, v predchádzajúcich súbojoch so Žiarom sme väčšinou preferovali pomalšiu a opatrnú hru a zakaždým sme na to doplatili. Pred posledným vzájomným duelom som však zásadne zmenil taktiku. Na Stredoslovákov sme vyrukovali s rýchlou hrou. Sústavne sme podnikali protiútoky. Pozitívom bolo, že túto taktiku zvládlo celé mužstvo. Akonáhle si základná päťka potrebovala oddýchnuť, striedajúci hráči ju rovnocenne nahradili,“ pokračoval v rozprávaní športový fanatik, ktorý je v civilnom povolaní stomatológom.

      

Zaujímavá fúzia

     

Lodivod však nevidí všetko len v ružových farbách. „Očakával som plynulejší prechod najtalentovanejších juniorov medzi mužov. V tomto smere sa to musí ešte zlepšiť. Nehovoriac o tom, že stále doplácame na vychýlenú streleckú mušku a v prípade nepriaznivého vývoja skóre na prehnanú nervozitu,“ konštatoval. Tu však nastane náprava, pretože len, čo niekto bude prehnane prejavovať emócie, tréner ho stiahne z ihriska a v danom zápase už do hry nezasiahne. No a chystá sa aj zaujímavá novinka. „Už čoskoro spojíme družstvo juniorov a mužov. Mládežníkov odhlásime zo súťaže po uplynutí jej prvej polovice, teda už o pár dní. Tým pádom vytvoríme široký káder. Trénovanie s „áčkarmi“ bude pre juniorov veľkou motiváciou. Nehovoriac o tom, že starší basketbalisti budú cítiť tlak a začnú sa ešte viac v dobrom zmysle slova biť o miesto v základnej zostave. Keď sa im nebude dariť, priestor dostanú juniori,“ priblížil podstatu.

    

Postup zatiaľ nie

    

I. Rakovský načrtol aj plány do ďalšieho obdobia. „Muži majú výborne rozohranú súťaž. Samozrejme, že som už robil aj určité kalkulácie. Na splnenie predsezónneho cieľa potrebujeme ešte štyrikrát zvíťaziť. Našim cieľom je zdolanie Košíc, Lučenca, Rožňavy, Spišskej Novej Vsi B, ale aj iných účastníkov prvej ligy. Ak sa nám to podarí, budem veľmi spokojný. O postupe do extraligy zatiaľ vážnejšie neuvažujeme. Ten sa pre nás stane najväčšou métou po absolútnej stabilizácii hráčskeho kádra,“ uzavrel zhovorčivý tréner.

                                                                                          (ja)



Uverejnené: 12.11.2010 12:25:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.