files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ženský hokejový tím v Michalovciach

Michalovský mládežnícky hokej vychoval už viacero hráčov, ktorí majú reprezentačné skúsenosti, či už z mládežníckej reprezentácie, alebo tej seniorskej. Darí sa mu napĺňať aj ženské, či dievčenské reprezentácie. Za to všetko hovorí fakt, že odchovankyne michalovského hokeja sú v súčasnosti dve najlepšie hráčky slovenskej ženskej reprezentácii. Nicol Čupková hráva druhú najlepšiu ligu sveta KHL, Lenka Čurmová hrá dokonca v ženskej NHL. Práve v týchto dňoch sa dohodla na novej zmluve s tímom z New Jersey.

Možno aj kvôli ich úspechom prišiel klub HK Mládež Michalovce s myšlienkou vytvoriť ženské družstvo. „Pohrávali sme sa s tým už dlhšie. Momentálne máme v našich štruktúrach dosť dievčat a preto sme sa rozhodli ísť do toho. Našou ambíciou v tejto sezóne bude absolvovať niekoľko turnajov, aby sa dievčatá zohrali. V budúcej sezóne družstvo chceme prihlásiť do najvyššej Extraligy,“ skonštatoval manažér HK Mládež Jozef Kužma, ktorý je asistentom hlavného trénera pri novovznikajúcom družstve. Hlavným trénerom je bývalý hráč Michaloviec Martin Stripai. „Uvedomujeme si, že nás čaká veľmi veľa roboty. Družstvo musíme de facto oddeliť od HK Mládež. Je potrebné vytvoriť nové štruktúry, nové logo a poskladať káder. Máme síce dosť dievčat, no chceme sa zamerať aj na tie dievčatá, ktoré hrajú hokej v iných tímoch na Zemplíne. Sme o tom presvedčení, že takto vyskladaný tím bude konkurencieschopný pre najlepších,“ pokračuje Jozef Kužma.

 

Na úvod zdolali extraligistu z Košíc

Novovytvorené ženské družstvo už má za sebou aj prvú hernú previerku. Dievčatá sa cez víkend zúčastnili turnaja O pohár primátora mesta Spišská Nová Ves, kde boli ich súperkami okrem domácich „Os“ aj ďalší extraligista Ice Dream Košice. No a novovytvorený klub má za sebou aj vcelku úspešnú premiéru. Košičanky zdolal 11:0. V druhom zápase síce podľahol domácim 0:1, no po premiéra bola s druhým miestom spokojnosť. „Určite nám tento turnaj pomohol hlavne psychicky. Dievčatá videli, že môžu hrať rovnocennú partiu aj s tímami, ktoré hrajú najvyššiu súťaž. Košice sme dokonca vysoko zdolali. Takýchto zápasov ale potrebujeme viac a už teraz pracujeme na ďalších turnajoch. Jeden by sme koncom sezóny chceli zorganizovať aj u nás. Vtedy by sme už mali mať vyformované družstvo, ktoré v budúcej sezóne bude hrať v Extralige,“ dodáva na záver Jozef Kužma.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 12.08.2021 10:42:10 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.