files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Topoľany ozbíjali aj druhého favorita, no prišli o kapitána. Makóv tajný cieľ sa nenaplní

Nedeľňajšie tretie kolo IV. ligy Juh spojilo dokopy ďalšie dva zemplínske tímy. Po týždni sa tak opäť odohralo, tentoraz v Strážskom zemplínske derby. Opäť v ňom boli „namočené“ Topoľany a tie opäť brali body favoritovi. Po Pavlovciach nad Uhom remizovali 1:1 aj na ihrisku dovtedy stopercentného Strážskeho, ktorému tak uchmatli možnosť ísť na čelné priečky v tabuľke.

Domáci boli v prvom dejstve futbalovejší. Zásluhou Matúša Ivanka, ktorý premenil pokutový kop, išli v 37. minúte do vedenia a nič nenasvedčovalo tomu, aby si nevybojovali tretie víťazstvo v rade. V závere prvého polčasu ich ale schladil Šimon Ľoch a aj keď boli dominantní aj v druhom dejstve, víťazný gól sa im už streliť nepodarilo. „Ak mám povedať pravdu, ja spokojný nie som,“ rozhovoril sa tréner ŠK Erik Makó, ktorý veril vo víťazstvo svojho tímu. „Hovorí sa, že derby nemá favorita, ale toto ho malo. Chceli sme zvíťaziť a udržať si stopercentnosť, čo sa nám ale nepodarilo. Neboli sme v závere prvého polčasu koncentrovaní, na čo sme doplatili,“ pokračuje Makó. Tréner ŠK prekvapil aj odpoveďou na otázku, či je spokojný so štartom svojho tímu do súťaže. Strážťania nateraz získali solídnych sedem bodov a patrí im piata priečka. „Keby sme vyhrali, bol by som spokojný. Takto nie som. Mojím tajným prianím bolo získať v prvých piatich kolách pätnásť bodov, čo sa už nenaplní. Teraz musíme plány zmeniť,“ smeje sa Erik Makó.

 

Spokojnejší po zápase boli Topoľanci. Tým síce trošku otupila radosť červená karta ich kapitána Róberta Mižíka zo samého záveru, no tréner Csaba Balog bol aj tak spokojný. „Keby ste mi dávali bod pred zápasom, bral by som ho. Strážske totiž má svoju kvalitu, ktorú potvrdilo aj v úvodných dvoch kolách,“ rozhovoril sa topoľanský kormidelník. Toho tím bodoval v oboch zemplínskych derby. Po Pavlovciach zbíjal aj v Strážskom. „S tými dvoma bodmi som určite spokojný. Do zápasov sme išli s tým, že favoritom niečo zoberieme, čo sa nám naplnilo. Mrzí ma akurát fakt, že sme doma podľahli silnému Kechnecu 0:2 a takisto aj to, že sme stratili Roba Mižíka, ktorý sa dal detinsky vylúčiť. Teraz nám bude chýbať v dôležitom zápase v nedeľu doma s Košickou Novou Vsou, kde by sme konečne chceli zabodovať naplno. Musíme si poradiť aj bez neho,“ zdôraznil Csaba Balóg, ktorého družstvu patrí po troch odohraných kolách štvrtej ligy desiate miesto.

Topoľanský kapitán Róbert Mižík dostal červenú kartu. Chýbať tak bude svojmu tímu v nedeľňajšom zápase s Košickou Novou Vsou

Mimochodom, s derby zápasmi rozhodne nie je koniec. Už v nedeľu sa odohrá v Budkovciach ďalšie. Nováčik štvrtej ligy privíta Pavlovce nad Uhom a pre jeho trénera Dušana Kukuča to bude veľmi špecifický zápas. Veď pred svojim príchodom do Budkoviec viedol práve Pavlovčanov...

PETER BRENDZA



Uverejnené: 11.08.2021 10:54:57 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.