files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na úvod prípravy získali dva skalpy slovinského vicemajstra

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce minulý týždeň na druhý pokus odštartovali sériu zápasov hraných v rámci prípravy na nový ročník. Keďže pred necelými dvoma týždňami neodohrali dvojzápas s poľským Chorzówom, ktorý mali privítať doma, premiéru absolvovali v Slovinsku. Najskôr dvakrát narazili na vicemajstra ŽRK Minotest Ajdovščina a potom ich čakal bonbónik, keď sa stretli s pravidelným účastníkom Ligy majstrov RK Krim Mercator Ľubľana. Zverenky trénera Jana Beňadika sa nakoniec zo Slovinska v pondelok ráno vrátili s cennou bilanciou dvoch výhier a jednej porážky.

Ajdovščinu, v ktorej radoch hrá aj šesť reprezentantiek Slovinska, zdolali 31:23 a 31:26, čím získali dva skalpy vicemajstra z tejto krajiny. Paradoxne, tréner Beňadik bol najviac spokojný s druhým polčasom zápasu s Krimom Ľubľana, ktorý jeho zverenky prehrali 26:37. Druhé dejstva ale vyhrali 17:15! „Z našej strany to bol na tripe najvydarenejší úsek. Boli sme maximálne efektívni v útoku, keď v prvom polčase sme z rovnakého počtu striel strelili len deväť gólov, v druhom však sedemnásť,“ začal svoje hodnotenie Beňadik, ktorého stále mrzí, že jeho zverenky prišli o dva prípravné zápasy s nováčikom MOL ligy. „Nabúralo nám to plány a nepodarilo sa nám nájsť náhradné riešenie. Najviac ma mrzí, že sme mali hrať doma, pred vlastnými fanúšikmi. Aktuálne vyvíjame úsilie, aby  sme to ešte pred súťažou nahradili aj hráčkam, aj fanúšikom.“

Nebolo to iba o drine. Michalovčanky sa v Slovinsku okúpali aj v mori (foto: facebook iuventa)

Michalovčanky v Slovinsku neabsolvovali iba hernú, či tréningovú drinu. Voľno využili aj na okúpanie sa v mori. „My sme to avizovali už v júni, že nebudeme podnikať žiadne sústredenie, pretože v auguste budeme spolu viacej cestovať. To, že sa dievčatá mohli odreagovať v mori je iba obrovským plusom. Celý trip v Slovinsku splnil svoj účel aj vo forme utuženia kolektívu, do ktorého pribudlo niekoľko nových hráčok,“ zdôrazňuje tréner a zároveň aj športový riaditeľ klubu. Ten sa vzápätí vrátil k hodnoteniu herného tripu v Slovinsku. „Dostali sme z neho asi maximum, takže musíme byť spokojní. Okrem troch zápasov sme absolvovali dva silové tréningy a dva hádzanárske spojené s atletickým blokom. Spokojný som aj s tým, že som v akcii videl všetky dievčatá. Zahrali si každá jedna. Prvý zápas s Ajdovščinou bol typický prvý prípravný duel. Dobre sme zvládli úvodné dejstvo, v tom druhom sme trochu spadli z tempa. Druhý duel bol už iný level. Slovinky zahrali oveľa lepšie a nám na víťazstvo bolo potrebné podať oveľa lepší výkon, ako dva dni predtým. Treba poukázať aj na to, že Ajdovščina bola spolu s nami nasadená v pohári a má množstvo skúsených hráčok a reprezentantiek. Má teda svoju silu a my sme ju dvakrát zdolali v jej vlastnom prostredí. Čo sa týka zápasu v Ľubľani, tak v prvom polčase bolo z našej strany až príliš rešpektu. V druhom to už bolo z našej strany lepšie. Pre nás bolo dôležité, že sme zvládli tempo súboja a nespadli sme z neho počas celého stretnutia. Teraz je našou úlohou nadviazať na prácu zo Slovinska či v tréningoch alebo zápasoch a posunúť našu hru počas nasledujúceho týždňa opäť na vyššiu úroveň,“ pokračuje michalovský tréner a zároveň aj športový riaditeľ MŠK Iuventa.

Už aj s Wollingerovou a možno aj s Popovcovou

Beňadikovi v Slovinsku ešte chýbala z materskej dovolenky vracajúca sa Patrícia Wollingerová, ktorá po dohode dostala voľno. Na tú sa v týchto dňoch pobrala ďalšia úderná spojka Iryna Kompaniecová, na ktorej miesto klub angažoval slovenskú juniorskú reprezentantku Alenu Dvorščákovú. Okrem Wollingerovej tímu stále chýbala aj kridelníčka Martina Popovcová, ktorá sa po operácii ramena pomaly vracia do tréningového procesu a je dosť možné, že sa v najbližších dňoch vráti aj do herného procesu. „Trénuje už naplno, takže je možné, že jej dáme v najbližších dueloch priestor,“ podotýka Beňadik, na ktorého zverenky čaká tento týždeň turnaj Stadtwerk Cup vo švajčiarskom St. Gallene.

 

Ide o turnaj, ktorý sa hrá zväčša v zime počas reprezentačnej prestávky, no kvôli situácii s koronavírusom ho organizátori presunuli na leto. Michalovčanky sa na ňom predstavia už po štvrtýkrát v rade. Podotýkame, že najlepší výsledok dosiahli v roku 2018, kedy skončili na druhom mieste. Tentoraz sa stretnú s nemeckým Metzingenom, domácim LC Bruhl a francúzskym druholigovým Achenheim Truchtersheim Handball, ktorého dres oblieka aj Slovenska Karin Bujnochová.„Ideálne by to bolo v opačnom poradí. Pre nás je dôležité, aby sme nadviazali na druhý polčas zo zápasu s Ľubľanou,“ dodáva Beňadik.

Výsledky MŠK Iuventa v Slovinsku
ŽRK Minotest Ajdovščina – MŠK Iuventa Michalovce 23:31 (9:18)
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská – Štefaniková 4, Holejová 3, Bajčiová 3, Klučková 5, Kohučová 1, Radovičová 3, Trifunovičová 1, Rebičová, Vagaská 1, Dvorščáková, Trúnková 4, Godečová 6.

ŽRK Minotest Ajdovščina – MŠK Iuventa Michalovce 26:31 (13:14)
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská – Štefaniková 5, Holejová 1, Bajčiová 3, Klučková 8, Kohučová 1, Radovičová 1, Trifunovičová 1, Rebičová 3, Vagaská 1, Dvorščáková 1, Trúnková 4, Godečová 2.

RK Krim Mercator Ľubľana – MŠK Iuventa Michalovce 37:26 (22:9)
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská – Štefaniková 2, Holejová 2, Bajčiová 2, Klučková 5, Kohučová, Radovičová 3, Trifunovičová 3, Rebičová 2, Vagaská 1, Dvorščáková 1, Trúnková 2, Godečová 3.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 11.08.2021 09:10:10 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.