files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvá domáca prehra, MFK Zemplín podľahol Trenčínu

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce utrpeli v treťom kole Fortuna ligy prvú domácu porážku, keď nestačili na AS Trenčín, ktorému podľahli 1:2. Michalovčania síce išli po góle Mateja Trusu do vedenia, hostia ale rýchlo odpovedali Reubenom Yemom a v poslednej desaťminútovke rozhodol Juha Pirinen. Zverenci trénera Miroslava Nemca tak utrpeli druhú porážku v rade. Najbližšie sa predstavia budúcu sobotu na Tehelnom poli, kde budú čeliť aktuálnemu majstrovi ŠK Slovan Bratislava.

  

Michalovčania chceli nadviazať na úvodný duel proti Dunajskej Strede, čo sa im ale počas celých deväťdesiatich minút nepodarilo a ich hra skôr pripomínala trápenie z minulej sezóny. V prvom polčase sa z oboch strán hral futbal veľmi slabej úrovne. Novinársky zápisník zaplnila akurát úvodná strela Artabeho, ktorá išla tesne vedľa a nepresná strela Matúša Vojtka, ktorému parádne naservíroval loptu kapitán Igor Žofčák. Trenčania sa zmohli iba na niekoľko nebezpečných centrov, ktoré domáca obrana ustála. V samom závere mohol Zemplínčanov poslať do vedenia Kanu, v konečnej fáze mu ale ušla lopta a bolo po šanci...

V druhom dejstve to konečne tímy rozbalili. V päťdesiatej minúte poslal dlhú loptu pred pokutové územie Igor Žofčák, brankár Fryšťák ju podbehol a Matej Trusa už nemal problém dopraviť ju do siete – 1:0. Hneď na to chyboval Fryšťák po centri Žofčáka druhýkrát, keď mu vypadla loptu, chybu ale ihneď napravil. Udrelo tak na druhej strane. Michalovčania sa z vedenia tešili iba tri minúty, po tom, čo strelou na prvú žrď nachytal Száraza Yem. Po vyrovnaní skóre sa hra prelievala medzi šestnástkami. Ani jedno družstvo si nevypracovalo výraznú gólovú šancu. Tréneri sa snažili niečo zmeniť aj striedaniami, no stále bolo všetko otvorené. Zmenilo sa to v úvode poslednej desaťminútovky, keď na center Gažiho vyskočil Pirinen a aj s prispením brankára Száraza naklonil misky váh na stranu Trenčína, ktorý si tak z horúcej pôde odniesol všetky tri body.

MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 1:2 (0:0)
Góly: 50. Trusa - 53. Yem, 82. Pirinen.
Žltá karta: 40. Neofytidis.
Rozhodovali: Marhefka - Poláček, Jánošík.
Divákov: 810.
MFK ZEMPLÍN: Száraz – Kotula (86. Gembický), Artabe, Ranko, Vojtko – Neofytidis – Žofčák (76. Popovits), Oshima, Begala (76. Kvocera), Kanu – Trusa (63. Magda).
AS: Fryšták – Yem, Pires, Pirinen, Madu – Lavrinčík – Tučný (46. Gaži), Kadák (C) (68. Jendrišek), Zubairu, Azango (90+2. Ghali) – Ikoba (68. Ibrahim).



Uverejnené: 07.08.2021 21:26:34
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.