files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MŠK Iuventa v novej sezóne bez kanonierky Kompaniecovej

Rekordný trinásťnásobný slovenský ženský hádzanársky majster MŠK Iuventa Michalovce sa v novej sezóne bude musieť zaobísť bez jednej z výrazných opôr. Pri náročnej ceste za obhajobou titulu, ziskom ďalších pohárov a takisto v európskom pohári mu bude chýbať ukrajinská bombardérka Iryna Kompaniecová. Skúsenú spojku čakajú príjemné materské povinnosti.

Kompaniecová chýbala trénerovi Janovi Beňadikovi aj vo väčšej časti minulej sezóny. Po náročnej operácii kolena sa vrátila do tímu až v jarnej časti minulej sezóny. Postupne sa dostala do správnych koľají a v play-off už patrila medzi najväčšie opory tímu. „Na jednej strane sme v klube radi, že ju čakajú takéto povinnosti. Touto cestou jej všetci v klube želáme, aby všetko bolo v poriadku a všetko išlo ako po masle. Všetci veríme, že sa po pôrode vráti do tímu a opäť bude pre našu hru prínosom. Na strane druhej nám vznikli starosti so zložením spojkového radu. Na jej miesto sa nám podarilo angažovať Alenu Dvorščákovú, ktorú sme oficiálne predstavili minulý týždeň,“ informoval nás prezident klubu Patrik Sabov.

Podľa jeho slov Talent roka 2020, ktorým bola práve Dvorščáková, sledovali už dlhšie a tehotenstvo Kompaniecovej urýchlilo jej príchod k najlepšiemu slovenskému tímu. „Chceli sme ju osloviť v budúcnosti. Situácia sa ale zamotala tak, že sme ju oslovili už teraz. Som veľmi rád, že sme sa dohodli s ňou, ale aj s tým, že sme sa rýchlo dohodli s jej materským Prešovom. Dohodli sme sa na dlhšie obdobie, čo som rád. Podotýkam, že platnú zmluvu s nami má aj Iryna Kompaniecová, s ktorou sme sa v zime dohodli na novej, rovnako dlhodobej zmluve. Tú sme teraz „zmrazili“,“ pokračuje prezident michalovskej Iuventy.

Alena Dvorščáková je už štvrtou letnou posilou michalovskej Iuventy. Po materskej dovolenke sa vrátila kapitánka Patrícia Wollingerová a spojkový rad vystužila takisto aj česká reprezentantka Helena Ryšánková. Veľa si v Michalovciach sľubujú aj od brankárky Nairi Almeidovej. „Čo sme ju sledovali na tréningoch, zatiaľ sa ukazuje veľmi dobre. Má iný štýl chytania, čo môže byť dôležité v samotných zápasoch,“ pochválil novú posilu prezident Iuventy. Ďalší pohyb v kádri je podľa Sabova možný, no nastane skôr opačným smerom. „Káder ešte rozhodne uzavretý nie je, zmeny ale skôr nastanú smerom von. Zrejme doň už nepribudne nikto, no niekto odíde. Krátko pred začiatkom sezóny si spolu s trénerom sadneme a zhodnotíme jednotlivé výkony hráčok. Chcem zdôrazniť, že rozhodovať budú len výkony v príprave, nebudeme pozerať na to, či má hráčka osemnásť, alebo dvadsaťpäť rokov. Podstatné je, ako bude pripravená na sezónu,“ pokračuje prezident Iuventy. V jej kádri sú na skúške aj tri hráčky. Zatiaľ, čo Slovenka Veronika Vagaská príjemné prekvapila, pri Ukrajinkách Borisevičovej s Froliakovou majú v Iuvente výhrady. „Čakali sme od nich viac. Momentálne sme ich dali k staršiemu dorastu, no chceme im dať šancu vrátiť sa do prvého tímu. Je to len na nich,“ dodáva Patrik Sabov.

Čelného prezidenta klubu sme sa spýtali aj na európsku scénu. Ako je známe, Iuventa bude účinkovať až v európskom pohári č.3 EHF Európsky pohár, v ktorom v druhom kole narazia na bosniansky RK Hadzici Interlogistic Sarajevo. Hneď po žrebe sa predstavitelia Iuventy spojili s tímom z hlavného mesta Bosny a Hercegoviny s prosbou odohrať oba zápasy na jednej pôde, najlepšie tej michalovskej. Na úvod však nepochodili, keďže aj Bosniaci chceli hrať doma a vyzeralo to tak, že si to medzi sebou rozdajú v dvojzápase na rozdielnych miestach. Situácia sa ale teraz zmenila... „Naposledy sme v Európe doma hrali ešte v roku 2019 takže určite chceme hrať doma. Najskôr to vyzeralo, že sa nedohodneme. Posledná správa od súpera nám ale dáva nádej na domáci dvojzápas. Klub zo Sarajeva začal aj kvôli situácii s koronavírusom zvažovať, že oba zápasy sa odohrajú na jednej pôde. Je tam teda šanca, že sa dvakrát predstavíme naším divákom,“ zdôraznil Patrik Sabov.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 06.08.2021 20:50:21 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.