files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ďalší test pre nový káder. Zemplínčania chcú nadviazať na výhru nad vicemajstrom

Najvyššia futbalová Fortuna liga má počas víkendu na svojom konte tretie kolo. V prvých dvoch ukázali hráči MFK Zemplín Michalovce dve tváre. V prvom doma rozdrvili vicemajstra DAC Dunajská Streda 4:1, v druhom ale doplatili na zlý úvod a v Žiari nad Hronom podľahli domácemu FK Pohronie Dolná Ždaňa 0:2.

„Prvé kolo bolo z našej strany úžasné. Pozitívum je, že sme vicemajstrovi strelili štyri góly a že sme ubránili azda najlepšiu ofenzívnu dvojicu v lige. Stretnutie v Žiari nad Hronom nebolo pre nás dobré hlavne, čo sa týka defenzívy. Inkasovali sme veľmi lacné góly, naopak, v ofenzíve sme nepremenili jednu z troch, či štyroch šancí, ktoré nám ponúkol súper. Od úvodu nám zakaždým niečo chýbalo. Niekedy pri zakončení centimetre, niekedy zase pokoj a chladná hlava,“ poznamenal na margo trojbodového štartu do súťaže asistent trénera MFK Zemplín Marek Ondrík. Zemplínčania by sa samozrejme chceli v tejto sezóne viac prezentovať tvárou, ktorú ukázali v domácom stretnutí s Dunajskou Stredou. „Ani zápas v Žiari nad Hronom nebol z našej strany najhorší. Po dvoch góloch v našej sieti sme herne dominovali. Mali sme veľké držanie lopty, s čím sme ani nepočítali. Chceme hrať rýchlejší futbal. Ale v podstate áno, máte pravdu. Skôr sa chceme prezentovať tým futbalovým štýlom, ktorý sme ukázali doma proti DAC,“ pokračuje Marek Ondrík.

V poradí tretí súperom Michalovčanov bude v sobotu na ich trávniku AS Trenčín. Celok s podobným zložením kádra, v ktorom takisto dominujú mladíci. „Ja verím, že nadviažeme na víťazstvo, ale hlavne na výkon zo zápasu s Dunajskou Stredou. Trenčania majú mladé mužstvo, ktoré chce hrať futbal. Predpokladám, že budú hrať otvorenejšie,“ zdôrazňuje Marek Ondrík na margo sobotňajšieho súpera, ktorý doteraz takisto získal tri body. V prvom kole doma rozobral Zlaté Moravce 4:0, v druhom prehral na Tehelnom poli 0:2. Súboj ale bol až do začiatku druhého polčasu, kedy Trenčan Lavrinčík inkasoval priamu červenú kartu, vyrovnaný. „Oba zápasy odohrali dobre. Mladíci sa chceli ukázať. Všetko to súvisí s tým, akým systémom sú nastavení. Ich cieľom je pracovať s mladými hráčmi a následne ich posúvať ďalej. Z videí sme videli, že ide o kvalitné družstvo,“ dodáva Marek Ondrík.

 

Špecifický duel odohrá michalovský ofenzívny stredopoliar Milan Kvocera. Rodák z Považskej Bystrice totiž pod hradom Matúša Čáka zbieral dorastenecké skúsenosti a dostal tam aj prvú šancu v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži. „Strávil som tam pekné chvíle, takže to určite bude pre mňa niečo špecifickejšie. Na druhej strane, už dlhšie som odtiaľ prečo, takže sa už na to takto nepozerám. Som v inom tíme a musím sa pozerať na svoje výkony v ňom,“ poznamenáva letná posila michalovskej ofenzívy. Aj podľa jeho ďalších slov chcú Zemplínčania produkovať futbal, aký ukázali proti Dunajskej Strede. „Zápas v Žiari nad Hronom nám nevyšiel podľa predstáv. Dostali sme dva rýchle góly a potom sa nám ťažko dobýjali ich dobre postavené hradby. Trenčín je mladé mužstvo, ktoré určite bude chcieť hrať futbal. Mohlo by nám to vyhovovať,“ pokračuje Milan Kvocera, ktorý uviedol aj recept na zdolanie súpera. „Určite by nám pomohol rýchly gól. Potom by to bolo z ich strany ešte otvorenejšie.“   

PETER BRENDZA



Uverejnené: 05.08.2021 15:14:38 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.